Werelds weekmenu week 4

Afgelopen week was me het weekje wel! Buiten was het stormachtig en donker en mijn chronische pijn (ik heb een ernstige misvorming in mijn rug voor wie hier nieuw is) was me flink aan het pesten. Dat gaat nu eenmaal met ups en downs, dus ik hoop dat het gauw weer ‘up’ gaat! Jullie vergeven het mij vast dat er daardoor nog geen nieuwe recepten online zijn gekomen in 2018. Wel heb ik inmiddels al weer wat lekkere dingen gemaakt, zoals Surinaamse zuurkool, Chinese noedels met gehaktballetjes en Oostenrijkse kaiserschmarrn. De recepten moet ik nog even uitwerken, maar die kunnen jullie dus gauw verwachten! Vandaag heb ik een lekker weekmenu voor jullie. Ongeveer 3 maanden geleden ben ik gestart met het weekmenu en ik heb dit tot nu toe steeds op zaterdag geplaatst. Dit lijkt mij zelf de handigste dag, maar vinden jullie dat ook? Laat het me weten in een reactie!

Maandag – bami goreng (Indonesië)

Bami en nasi vind ik ideale maaltijden voor doordeweekse dagen. Deze versie maakte ik destijds met kip, maar tegenwoordig maak ik mijn bami eigenlijk altijd vegetarisch. Gevuld met lekkere groenten en ei en met satésaus en kroepoek erbij is dat een meer dan prima maaltje!

 

Dinsdag – tajine met kip en artisjok (Marokko)

Deze tajine heb je zo gemaakt, 20 minuten voorbereidingstijd en dan gaat de rest vanzelf. Artisjokharten zijn één van mijn favoriete ingrediënten, nu ik dit gerecht zo bekijk, krijg ik er gelijk weer zin in!

 

Woensdag – moqueca, visstoofpot (Brazilië)

Dit Braziliaanse stoofpotje is fris en verwarmend tegelijk. Je maakt hem met onder andere kokosmelk, limoen, tomaat en kabeljauw en dat smaakt zalig. Ben je geen fan van garnalen, dan kun je deze ook weglaten.

Donderdag – kip korma zonder kip (India)

Bijzondere titel heb ik dit gerecht destijds gegeven 😉 In elk geval is het een Indiase curry met aubergine, aardappel en korma kruiden. Een heerlijke vegetarische maaltijd, je moet me maar op mijn blauwe ogen geloven, want de foto is niet erg appetijtelijk.

 

Vrijdag – Turkse pizza (Turkije)

Met dit recept maak je zelf Turkse pizza’s de easy way. Ik gebruik namelijk kant-en-klare tortillawraps als basis, die je belegt met een heerlijk tomaat-gehaktmengsel, sla en Griekse yoghurt. Dit recept is maar 15 minuten werk!

 

Weekendkoken – Moussaka (Griekenland)

Moussaka is waarschijnlijk het bekendste Griekse gerecht. En terecht, want alles aan deze ovenschotel is lekker: zachte plakjes geroosterde aubergine, gehakt-tomatensaus met een rijke smaak van rode wijn en een vleugje kaneel, gebakken aardappeltjes en romige bechamelsaus. Heaven!

 

Weekendbakken – Dadeltaart (Verenigde Staten)

Deze dadeltaart is in één woord weergaloos en zelfs mensen die niet van dadels houden vinden deze taart lekker! Je hebt hem zo gemaakt en ook als je geen oven hebt, kun je deze taart maken.

 

Ga je iets van dit weekmenu maken? Leuk! Ik ben benieuwd hoe het heeft gesmaakt! Deel het resultaat op Facebook of Instagram met #dewereldopjebord of tag @dewereldopjebord in je foto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tip