Werelds weekmenu week 52

De laatste week van het jaar alweer! De kerstdagen staan voor de deur en wellicht worstel je je vandaag of morgen door een te drukke supermarkt om je kar vol te laden voor de kerstdagen. Been there, done that: ik bestel nu alles online ;). Mocht je nog last minute kerstinspiratie zoeken, dan vind je hier mijn archief vol lekkere kerstrecepten. De afgelopen weken heb ik geprobeerd jullie zoveel mogelijk lekkere kerstrecepten te geven en ik heb veel meer recepten gepubliceerd dan ik normaal doe. Waarschijnlijk doe ik het de komende weken daarom even extra rustig aan! In ieder geval heb ik nu eerst weer een heerlijk weekmenu voor jullie, met een feestelijk diner op 1e kerstdag en verder lekker comfortfood voor de vakantie, want ik denk dat velen van jullie tussen kerst en oud en nieuw wel vrij hebben genomen. Enjoy!

Maandag – 1e kerstdag kerstdiner

Het is dat wij dit jaar uitgenodigd zijn bij mijn schoonfamilie en we dus niet hoeven te koken, maar anders zou ik onderstaand menu serveren. Geen standaard gerechten, maar juist daarom oh zo lekker! Met dit menu reis je de hele wereld over: van Zuid-Amerika naar Azië, naar de Arabische wereld en je eindigt tot slot in Europa voor het dessert.

Voorgerecht: Ceviche van koolrabi en mango

Tussengerecht: Thaise champignonsoep

Hoofdgerecht: Bastilla met kip, geroosterde bospeen met citrusdressing, tabbouleh

Nagerecht: Charlotte russe met rood fruit

Charlotte Russe met rood fruit

 

Dinsdag – melanzane alla parmigiana (Italië)

Op tweede kerstdag zijn wij samen thuis en ik heb nu al zin in een dag vol spelletjes, kerstfilms, glühwein en warme choco. Voor het eten doen we niet te moeilijk en verlang ik naar echt comfortfood, maar wél van goede kwaliteit. Voor deze melanzane gebruik ik dus de beste tomaten en buffelmozzarella.

 

Woensdag – Laksa curry soep (Maleisië)

Waarschijnlijk ben je vandaag wel aan een lichtere maaltijd toe. Laksa curry soep is het beste van 2 werelden en combineert curry en soep in één gerecht. Het is snel gemaakt en heerlijk verwarmend.

 

Donderdag – Spanakopita (Griekenland)

Spanakopita is een heerlijk vegetarisch ovengerecht met spinazie, feta, olijven en knapperig filodeeg. Ik heb het recept onlangs weer herontdekt en krijg er geen genoeg van!

 

Vrijdag – Zuurkoolschotel met gehakt en appel (Nederland)

Zuurkool is mijn favoriete wintergroente. Behalve stamppot maak je er ook heerlijke ovenschotels mee. Deze zuurkoolschotel met gehakt en appel is een recept van mijn ouders en hij valt altijd bij zowel jong als oud in de smaak.

 

Weekendkoken – Gehaktballetjes in sinaasappel-tomatensaus (Fusion)

Misschien krijg je in dit oudejaarsweekend wel bezoek over de vloer die je van lekker eten moet voorzien. Deze gehaktballetjes in sinaasappel-tomatensaus kun je goed van tevoren maken en is ook goed in grotere hoeveelheid te maken. Serveer met couscous, pasta, brood of rijst.

 

Weekendbakken – Surinaamse pasteitjes (Suriname)

Op oudejaarsavond eten we natuurlijk oliebollen (die bak ik nooit zelf), maar een schaal lekkere hapjes is ook niet mis! Die maak ik dan wel weer graag zelf. Deze Surinaamse pasteitjes zijn een heerlijk én origineel hapje.

 

Ga je iets maken van dit weekmenu? Ik ben benieuwd of het lekker was 🙂 Deel het resultaat met mij op Facebook of Instagram via #dewereldopjebord of tag @dewereldopjebord. Vind ik leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tip