Werelds weekmenu week 1

Ik schrijf dit weekmenu op woensdag 27 december, we hebben de Kerst net achter de rug en het nieuwe jaar voelt voor mij nog héél ver weg. Toch is het al bijna zover en vandaag deel ik het weekmenu voor week 1 van 2018 met jullie! In dit weekmenu doen we gewoon weer normaal. Voor mij persoonlijk is januari niet per se een maand om af te vallen, maar wel om mijn eetpatroon weer wat bij te schroeven in de ‘gezonde richting’ met veel groenten, fruit en vezelrijke producten. Ik heb nu wel genoeg kerstbrood en toastjes gehad! Dit is wat er bij mij de komende week op het menu komt:

Maandag – Spaanse ovenschotel met chorizo, groenten en aardappeltjes (Spanje)

Op Nieuwjaarsdag ben ik moe en dan heb ik waarschijnlijk niet zo’n zin om te koken. Jij ook? Zet dan deze Spaanse ovenschotel op het menu, je bent in 15 minuten klaar met de voorbereiding en hij smaakt heerlijk.

 

Dinsdag – Marokkaanse couscous met groenten (Marokko)

Dit gerecht zit vol groenten: courgette, wortel, tomaat en ui. In combinatie met de kikkererwten en de heerlijke Marokkaanse smaakmakers zet je een gezond en smaakvol gerecht op tafel.

 

Woensdag – Tikka masala met groenten (India)

Nog zo’n heerlijk gerecht vol groenten, maar dan op de Indiase tour! Dat is deze tikka masala met groenten. De garam masala geeft er een heerlijke warme en kruidige smaak aan.

 

Donderdag – Zuurkoolschotel met gerookte kip en abrikoos (Nederland)

Deze zuurkoolschotel is een van mijn favoriete wintergerechten. Het is echt weer eens wat anders dan de standaard stamppot. De kerriesaus maakt de ovenschotel heerlijk smeuïg en de abrikoos past perfect bij de zuurkool.

 

Vrijdag – Rode linzensoep (Turkije)

Linzen zijn heel gezond en vullen goed. Met rode linzen maak je dit heerlijke soepje, met een broodje erbij een makkelijke en lekkere avondmaaltijd.

 

Weekendkoken – Goulash (Hongarije)

Goulash (in Hongarije noemen ze dit gerecht pörkölt) is een heerlijk stoofpotje dat echt in de winter thuishoort. Het vlees wordt door het urenlange pruttelen heerlijk mals. Geef er aardappelpuree of rijst bij.

 

Weekendbakken – Basbousa cake met sesamolie (Midden-Oosten)

Basbousa is een rulle cake uit het Midden-Oosten. Deze versie maak je met sesamolie en dat geeft een hele bijzondere smaak aan de cake.

basbousa

 

Ga je iets maken van dit weekmenu? Deel het resultaat op Facebook of Instagram met #dewereldopjebord of @dewereldopjebord. Ik vind het superleuk om te zien wat jullie allemaal maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tip