Werelds weekmenu week 19

Wat begon afgelopen week koud, regenachtig en grauw zeg. Ik heb mijn winterjas maar gauw weer tevoorschijn gehaald. Gelukkig kan hij nu weer terug de kast in en het belooft de komende dagen heerlijk weer te worden. Dat zie je ook in het nieuwe weekmenu terug, met recepten voor onder andere citroenrisotto met asperges, salade met geroosterde bloemkool en Spaanse paëlla. Volgend weekend is het moederdag en speciaal daarvoor heb ik een heerlijke ‘love cake’ in het menu opgenomen. Echt de moeite waard om te maken, want hij smaakt heerlijk.

Maandag – Turkse pizza / lahmacun (Turkije)

Dit is een snelle en makkelijke versie van de bekende Turkse pizza. Je maakt het deeg niet zelf, maar gebruikt kant-en-klare wraps als basis. Daarop gaat het mengsel van gehakt, paprika, tomaat en kruiden. Erbij nog een knoflooksausje en wat sla en klaar is je Turkse pizza! Heerlijk van smaak en slechts een kwartiertje voorbereidingstijd.

 

Dinsdag – curry met zoete aardappel, spinazie en kikkererwten (India) V

Curry vind ik een ideaal gerecht, je kunt er eindeloos mee variëren, al je restjes in opmaken en het gaat nooit vervelen. Deze versie is met zoete aardappel, spinazie en kikkererwten, maar je kunt er prima andere restjes groenten of peulvruchten door doen.

 

Woensdag – citroenrisotto met groene asperges (Italië) V

Deze risotto zit vol frisse voorjaarssmaken met de citroen, munt en groene asperges. Binnen 30 minuten kun je het op tafel hebben staan. Het weerbericht ziet er nu ik dit schrijf goed uit, dus hopelijk kun je dit gerecht in de tuin eten met een glaasje witte wijn erbij. Het perfecte leven op woensdagavond!

 

Donderdag – bulgogi (Korea)

Het is jammer dat je op een foto geen smaak kunt meegeven, want dan zou het water je direct in de mond lopen. Voor deze Koreaanse bulgogi snijd je rundvlees in flinterdunne reepjes die je vervolgens heerlijk marineert. Voor wat groenten erbij zou je bijvoorbeeld deze paksoi in oestersaus kunnen maken, of (bijna) elke groente die je maar lekker lijkt me wat sojasaus en/of oestersaus kunnen wokken.

bulgogi

 

Vrijdag – salade met geroosterde bloemkool en kikkererwten (Midden-Oosten) V

Deze salade is kleurrijk, vrolijk, gezond én heel lekker, dus wat wil je nog meer? Oh, makkelijk klaar te maken? Dat is hij ook! Met deze salade geniet je van een heerlijke combinatie van onder andere geroosterde bloemkool, dadels, granaatappel, rucola en een citroen-yoghurtdressing.

 

Weekendkoken – paella met kip en garnalen (Spanje)

1,5 jaar geleden waren wij op vakantie in Spanje en daar aten we een geweldig lekkere paella. Eenmaal thuis heb ik het recept natuurlijk nagemaakt. De foto’s vind ik zelf niet zo fantastisch bij dit recept, maar neem van mij aan dat de smaak dat wel is!

 

Weekendbakken – love cake (India/Iran) V

Dit weekend is het moederdag en wat is er nou leuker dan een zelfgemaakte taart voor je mam! Deze cake wordt ook nog eens ‘love cake’ genoemd, dus dat is helemaal perfect. Het is een heerlijke luchtige en kruidige cake met een smeuïge laag roomkaasfrosting erop. Versier hem met eetbare rozenblaadjes of aardbeien en je taart is gegarandeerd een succes.

 

Ga je iets van dit weekmenu maken? Ik ben heel benieuwd of het in de smaak viel. Als je het leuk vindt, kun je een foto delen van het eindresultaat op Facebook of Instagram met #dewereldopjebord of tag @dewereldopjebord, dan vind ik het ook terug. Natuurlijk kun je me ook altijd een berichtje sturen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tip