Werelds weekmenu week 10

Deze week is het de allereerste Nationale Week Zonder Vlees. Je raadt het vast al, het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen een week lang geen vlees gaan eten. De organisatie wil hiermee mensen stimuleren om vaker vegetarisch te eten, omdat het beter is voor dier en planeet. Wat mij betreft is dit een heel erg goed idee en dus deze week een volledig vegetarisch weekmenu! Ik eet zelf al vaak vegetarisch en dus zijn er op mijn blog ook genoeg vegetarische recepten te vinden, voor deze week heb ik een aantal van mijn favorieten op het menu gezet.

Maandag – pasta alla norma (Italië)

Een pasta is een heerlijke en makkelijke maaltijd op doordeweekse dagen. Deze pasta alla norma maak je met aubergines en gebakken ricotta. Doordat je de ricotta in de oven bakt, krijgt hij een heerlijke smaak en textuur.

pasta alla norma

 

Dinsdag – gado gado (Indonesië)

Deze Indonesische gado gado is echt een van mijn all time favorieten. Hij is zo makkelijk te maken en de pindasaus is echt de ster van dit gerecht.

 

Woensdag – spanakopita (Griekenland)

Spanakopita is een Griekse ovenschotel met filodeeg, spinazie en feta. Het is ook weer zo’n gerecht waarbij je het vlees echt totaal niet mist.

 

Donderdag – buddha’s delight (China)

Dit gerecht is van oorsprong afkomstig van Boeddhistische monniken (vandaar de naam), die altijd vegetarisch eten. Met wat noedels en groenten zet je in een handomdraai een gezonde en lekkere maaltijd op tafel. Ik voeg er ook nog weleens wat vegetarische kipstukjes aan toe, dan vult het net wat meer. En knijp er op het eind een limoentje over uit, zo lekker!

 

Vrijdag – foul (Jemen)

Peulvruchten (zoals bonen) zijn een enorme bron van eiwitten (en nog veel meer goeds), en zijn dus heel waardevol als je vegetarisch eet. Deze keer gaan we voor de old school bruine bonen, maar dan wel in een Arabisch jasje. Dat smaakt heerlijk.

 

Weekendkoken – lasagne met courgette en gegrilde paprika (Italië)

In het weekend is het tijd voor lasagne. Deze versie is met dunne slierten courgette en gegrilde paprika’s en het is een heerlijke variant op de klassieke versie met gehakt.

 

Weekendbakken – vegetarische loempia’s uit de oven (Vietnam)

Zoet vegetarisch bakken is natuurlijk niet echt moeilijk. Ik bedoel, een appeltaart met salami, daar moet toch niemand aan denken? Vandaag maken we echter niet iets zoets, maar een lekkere hartige snack. Deze Vietnamese loempia’s uit de oven zijn heerlijk bij de borrel.


Ga je iets van dit weekmenu maken? Ik ben heel benieuwd of het in de smaak viel. Als je het leuk vindt, kun je een foto delen van het eindresultaat op Facebook of Instagram met #dewereldopjebord of tag @dewereldopjebord, dan vind ik het ook terug. Natuurlijk kun je me ook altijd een berichtje sturen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tip