Werelds weekmenu week 11

Het is al vrijdagochtend 12.00 uur en het weekmenu staat nog niet online! Ik had het even over het hoofd gezien deze week, maar ik heb gauw wat lekkere recepten voor jullie op een rijtje gezet, met alvast af en toe een voorzichtige hint naar het voorjaar. Vorige week zaten we nog in de vrieskou en morgen beloofd het 16 graden te worden, dus daarmee is de lente toch echt wel begonnen!

Maandag – Stoofpotje met paprika en zoete aardappel (Marokko)

Het nieuwste recept op de blog en van dit kleurrijke gerecht word ik direct vrolijk! Het is gezond, makkelijk te maken en vol van smaak door onder andere het gerookte paprikapoeder, de ras-el-hanout en ingelegde citroen.

 

Dinsdag – Salade met warmgerookte zalm, appel en knoflook (Scandinavië)

Met de radijs, veldsla, granny smith appel en warmgerookte zalm vind ik dit een echte voorjaarssalade. Serveer er een stukje brood bij voor een goed vullende maaltijd.

 

Woensdag – Boureki (Griekenland)

Een super makkelijke ovenschotel is deze Griekse boureki. Je maakt hem met courgette, aardappeltjes, ricotta, feta en munt. Dat geeft een fris en smaakvol gerecht.

 

Donderdag – kip madras (India)

Deze heerlijke kip madras maakte ik voor de serie ‘KNORR wereldgerechten zonder pakjes en zakjes’. Deze versie maak je dus niet met zout en aardappelzetmeel, maar gewoon zoals ie hoort met Indiase specerijen, knoflook, gember en rode peper 😉

 

Vrijdag – romige pasta met groene asperges en basilicumolie (Italië)

Asperges vind ik echt de ultieme voorjaarsgroente. Op de witte moeten we nog even wachten, maar met groene asperges (die ik eigenlijk veel lekkerder vind) maak je deze heerlijke pasta, super in combinatie met de friszure basilicumolie.

 

Weekendkoken – saoto soep (Suriname)

Dit is niet gewoon zomaar een kopje soep, nee dit is een feestje op tafel! De saoto op zich is al een heerlijke smaakvolle bouillon maar met alle toppings maakt iedereen er zijn eigen favoriete soep mee.

 

Weekendbakken – briwat met amandelen (Marokko)

Grote kans dat je nog nooit van briwat gehoord hebt. Het is een Marokkaanse lekkernij met amandelspijs, filodeeg en honing. Als je fan bent van baklava, moet je dit zeker eens proberen!

briwat met amandelen

Ga je iets van dit weekmenu maken? Ik ben heel benieuwd of het in de smaak viel. Als je het leuk vindt, kun je een foto delen van het eindresultaat op Facebook of Instagram met #dewereldopjebord of tag @dewereldopjebord, dan vind ik het ook terug. Natuurlijk kun je me ook altijd een berichtje sturen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tip