Werelds weekmenu week 13

Bij het schrijven van dit weekmenu, realiseerde ik me dat we gewoon al de week van het Paasweekend ingaan! Ik zal proberen komende week nog wat lekkere nieuwe receptjes met jullie te delen die goed passen bij de Paasdagen, maar ook in dit weekmenu vind je al een heerlijk Russisch paasbrood en een hartige taart met groene asperges die perfect zijn voor een easy Pasen. Verder heb ik weer allerlei lekkere en makkelijke gerechten voor de overige weekdagen gekozen, zo kun je elke dag iets anders lekkers en gezonds op tafel zetten.

Maandag – bobotie (Zuid-Afrika)

Bobotie vind ik een van de lekkerste gerechten uit de ‘KNORR wereldgerechten’ lijn. Natuurlijk wel mijn eigen versie zonder pakjes en zakjes dan! Bobotie is een Zuid-Afrikaans gerecht met gehakt, appel, melk en eieren. De sperzieboontjes horen er eigenlijk niet in huis, maar voeg ik toch toe omdat ik het lekker vind en je zo gelijk meer groente in je gerecht hebt.

 

Dinsdag – moqueca (BraziliĆ«)

Moqueca is een van die gerechten die me erg verrast heeft en die ik zonder deze blog waarschijnlijk nooit ontdekt had. Het is een fris en lekker gerecht met oa kabeljauw, tomaat, limoensap en kokosmelk. Ik eet dit het liefst met rijst.

 

Woensdag – salade met geroosterde bloemkool en kikkererwten (Midden-Oosten)

Een nieuw recept op de blog dat bij toeval ontstond uit de kliekjes in mijn koelkast. Met een schaal vol van deze salade zet je echt iets feestelijks op tafel, terwijl je er hooguit een half uurtje mee bezig bent.

 

Donderdag – tikka masala met groenten (India)

Tikka masala is eigenlijk een Indiaas gerecht met kip, maar in plaats van kip vul ik het gerecht met zoete aardappel, broccoli en aubergine. Je kunt ook voor andere groenten kiezen.

 

Vrijdag – ajam pangang van de Chinees (fusion/Indonesisch)

Dit is totaal geen authentiek gerecht, want deze ‘ajam pangang’ zul je zeker niet in IndonesiĆ« of China zo vinden. Waar ze hem wel zo maken is bij ‘de Chinees’ en daar is dit recept dan ook op gebaseerd. Als je er een snelle vegetarische nasi of bami (bijvoorbeeld dit recept, zonder het vlees) bij maakt, heb je een vullende en gezonde maaltijd.

 

Weekendkoken – hartige taart met groene asperges en parmaham (Frankrijk)

In mijn agenda zie ik ineens dat we komende week al Pasen vieren. Ik vind een hartige taart het ideale gerecht voor de Paasdagen, het smaakt zowel heerlijk bij de Paasbrunch als bij het avondeten met een frisse salade. Deze hartige taart is echt voorjaarsachtig door de groene asperges.

 

Weekendbakken – Russisch paasbrood (Rusland)

Met Pasen gaan we in Nederland massaal aan de paasbrunch en daar hoort natuurlijk ook een paasbrood bij! Dit Russische paasbrood maak je met rozijnen, noten, sinaasappelrasp, honing en saffraan en is daardoor heel rijk van smaak.

 

Ga je iets van dit weekmenu maken? Ik ben heel benieuwd of het in de smaak viel. Als je het leuk vindt, kun je een foto delen van het eindresultaat op Facebook of Instagram met #dewereldopjebord of tag @dewereldopjebord, dan vind ik het ook terug. Natuurlijk kun je me ook altijd een berichtje sturen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tip