Werelds weekmenu week 15

Vorige week moesten jullie het weekmenu helaas even missen omdat ik de griep had gekregen, maar ik ben gelukkig weer bijna helemaal opgeknapt. Na een dagenlang dieet van rijstwafels, soepstengels, vruchtenyoghurt en biscuitjes krijg ik nu langzaam weer zin in al het ‘normale’ eten. Al laat ik het spicy Aziatische eten nog maar even achterwege geloof ik. Ik heb dit weekmenu gevuld met heerlijke voorjaarsachtige gerechten. Eet smakelijk!

Maandag – mangokip met kruidenrijst (Fusion)

Ik vind dit echt een voorjaarsgerecht en dus perfect met dit mooie weer. De kip is heerlijk zoet door de mangochutney en dat smaakt heerlijke bij de frisse kruidenrijst. Als je de kip op zondagavond vast marineert, ben je op maandag zo klaar!

 

Dinsdag – couscous met groenten (Marokko)

Met dit recept krijg je gelijk een flinke portie groenten binnen. Geen saaie gekookte groenten, maar heerlijk gestoofd met Marokkaanse smaakmakers zoals harissa, kaneel, saffraan en gember.

 

Woensdag – Noorse vissoep (Noorwegen)

In Scandinaviƫ weten ze wel raad met vis. Deze Noorse vissoep is rijk gevuld met zalm, aardappel, prei en wortel. Klein broodje erbij en je kan weer even vooruit!

 

Donderdag – kofta/keftedes (Griekenland)

Deze Griekse kofta maakte ik als eerste recept in mijn serie ‘KNORR wereldgerechten zonder pakjes en zakjes’. Eigenlijk heten deze gehaktballetjes in tomatensaus in het Griekse helemaal geen kofta trouwens, maar keftedes. Een heerlijke en makkelijke maaltijd.

 

Vrijdag – nacho schotel met tortillachips, bonen en guacamole (Mexico)

Begin het weekend goed met een portie comfortfood. Deze nacho schotel met tortillachips, bonen en guacamole is snel gemaakt en een van mijn favoriete recepten om het weekend mee in te luiden.

 

Weekendkoken – feta paprika ‘schnitzels’ (Bulgarije)

Je moet even door de foto heen kijken, want deze feta paprika ‘schnitzels’ zijn echt heel lekker! Je moet je aandacht er wel bijhouden tijdens het paneren en dus zijn ze ideaal voor in het weekend als je wat meer tijd hebt. Lekker met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes en sla of groente naar keuze.

 

Weekendbakken – bitterkoekjescake (Nederland)

Een lekkere zelfgebakken cake is in een kwartiertje gemaakt en smaakt stukken beter dan alles wat er in de supermarkt te koop is! Deze cake maak je met bitterkoekjes en dat geeft hem een extra speciaal tintje.

 

Ga je iets van dit weekmenu maken? Ik ben heel benieuwd of het in de smaak viel. Als je het leuk vindt, kun je een foto delen van het eindresultaat op Facebook of Instagram met #dewereldopjebord of tag @dewereldopjebord, dan vind ik het ook terug. Natuurlijk kun je me ook altijd een berichtje sturen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tip