Werelds weekmenu week 18

Het is donderdagavond dat ik dit typ en morgen is het Koningsdag! Als kind vond ik het geweldig, met een versierde fiets in de optocht en daarna spelletjes op het schoolplein. Nu vier ik het niet echt uitbundig: het blijft meestal bij een oranjetompouce. Die heb ik al in huis, dus mijn Koningsdag is geslaagd 😉 Misschien ga ik nog wel wat lekkere recepten voor de blog maken, als ik er zin in en energie voor heb. Voor nu heb ik in ieder geval een lekker weekmenu voor jullie klaargezet. Het is weer van alles wat, ik hoop dat er wat van je smaak bij zit 🙂

Maandag – Kumpir, gevulde zoete aardappel (Turkije) V opt.

Kumpir is een populair Turks gerecht, gemaakt van een gepofte aardappel die je vervolgens met allerlei lekkers vult. Mijn versie is met zoete aardappel, gekruide kip, gegrilde paprika, feta, yoghurt en geraspte wortel. Dit gerecht smaakt ook heerlijk met vegetarische kipstukjes.

 

Dinsdag – noedels met gehaktballetjes (China)

Dit is het nieuwste recept in de serie ‘Knorr wereldgerechten zonder pakjes en zakjes’. Een simpel en smaakvol wokgerecht met gehaktballetjes, groenten, sojasaus en sesamolie.

 

Woensdag – spaghetti alla puttanesca (Italië) V opt.

Dit is een van mijn favoriete pastagerechten. Ik houd van gerechten die hoog op smaak zijn, en met deze spaghetti met rode peper, knoflook, ansjovis, kappertjes en olijven zit je dan wel goed. Eet je vegetarisch, dan laat je gewoon de ansjovis weg.

 

Donderdag – Caribische curry (Cariben) V

Deze curry komt voor de verandering eens niet uit Azië. Ook in het Caribisch gebied weten ze er wel raad mee! Deze versie is met groenten (zoete aardappel, wortel, sperzieboon en tomaat) en breng je op smaak met oa piment, tijm, gerookt paprikapoeder en voor de liefhebber zelfs een scheut rum!

 

Vrijdag – tajine met kip en olijven (Marokko)

Dit recept heb ik geleerd tijdens een kookklas in Marokko. Door de langzame garing wordt de kip heerlijk mals en vol van smaak. Geef er couscous of brood bij en een lekkere salade of deze geroosterde bospeen.

 

Weekendkoken – madras curry met lamsvlees (India)

Deze madras curry is goddelijk lekker. Hij is pittig (dat is hét kenmerk van een madras curry), maar ook heel rijk van smaak door oa de kaneel, kruidnagel, paprikapoeder, koriander en komijn. Heerlijk met rijst of naan, een beetje raita en wat groente naar keuze, zoals deze geroosterde bloemkool.

 

Weekendbakken – blauwe bessentaart (Finland) V

Deze Finse blauwe bessentaart heeft wel wat weg wat cheesecake, alleen maak je hem dan met creme fraiche. De bodem is heerlijk bros met een vleugje kaneel en kardemom. De blauwe bessen kun je gewoon uit de diepvries halen, dat is in deze tijd een stuk fijner voor je portemonnee en ook beter voor het milieu 🙂

 

Ga je iets van dit weekmenu maken? Ik ben heel benieuwd of het in de smaak viel. Als je het leuk vindt, kun je een foto delen van het eindresultaat op Facebook of Instagram met #dewereldopjebord of tag @dewereldopjebord, dan vind ik het ook terug. Natuurlijk kun je me ook altijd een berichtje sturen!

2 reacties op “Werelds weekmenu week 18

 1. Berber van der Heide

  Vandaag heb ik de Tajine met kip gemaakt en daarbij de geroosterde bospeen. Het was heerlijk! En omdat ik vaker gebruik maak van jouw site wil ik je even complimenteren met de inspirerende weekmenu’s, super goed, origineel,duidelijk en niet te ingewikkeld. Ik geniet er, samen met mijn partner, enorm van.
  Dus daarom even een mailtje als compliment en bedankje.
  Met vriendelijke groet,
  Berber

  1. Hoi Berber, wat een leuk berichtje, dankjewel! Super dat de tajine met kip en de bospeen zo in de smaak vielen. Leuk dat je vaker recepten van mijn blog kookt. Het is een hobby waar ik best veel tijd in stop, dus dan is het leuk om te horen dat het gewaardeerd wordt! Liefs Elianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tip