Werelds weekmenu week 2

Zoals je wellicht gemerkt hebt, zijn er sinds Kerst even geen nieuwe recepten meer online gekomen. De hele maand december heb ik hard gewerkt om zoveel mogelijk kerstrecepten te delen en ik vind het superleuk om te zien hoe vaak de recepten bekeken zijn! Maar ik vind het ook heerlijk om het nu even rustig aan te doen. De decemberperiode is altijd druk en hectisch en zeker voor mij als chronisch zieke is dat best intensief. Ik neem nu dus even gas terug 🙂 Maar waarschijnlijk begint het al snel weer te kriebelen, dus ik verwacht dat ik over 1 a 2 weken wel weer bij jullie terug ben met nieuwe recepten! Voor nu heb ik een lekker weekmenu samengesteld. Er staan al meer dan 200 recepten op de site, dus zonder nieuwe gerechten kunnen we ook nog wel een tijdje vooruit!

Maandag – Surinaamse pindasoep (Suriname)

Voor alle pindakaasliefhebbers is dit dé soep die je moet proberen. De pindasoep is rijk van smaak en goed gevuld met kip (of ei voor een vega versie), aardappel en kousenband of sperziebonen. De bouillon kun je eventueel ook vast in het weekend koken.

 

Dinsdag – Curry met zoete aardappel, spinazie en kikkererwten (India)

Deze curry is een van mijn favoriete vegetarische recepten van de blog. Proef zelf maar waarom!

 

Woensdag – Groentetajine (Marokko)

De laatste tijd heb ik deze groentetajine weer herontdekt en staat hij hier vaak op tafel. Het is een heerlijke vegetarische/vegan maaltijd. Heb je geen tajine, dan maak je het in een braadpan.

 

Donderdag – taco’s met mole saus (Mexico)

Mole is een waanzinnig lekkere Mexicaanse saus op basis van onder andere tomaat, rode peper, limoen, chocolade en pinda’s. Samen met de taco’s, kip, bonen, avocado en cherrytomaatjes een echte feestmaaltijd.

 

Vrijdag – Lomo saltado (Peru)

In dit bijzondere gerecht combineer je biefstuk, friet en rijst in één maaltijd. Dat klinkt niet lekker, maar dat is het wel!

 

Weekendkoken – couscous met ui, rozijnen en kip (Marokko)

Als je uien lang op laag vuur bakt, transformeren ze tot een verrukkelijke verrassing. Samen met de kip, rozijnen, kaneel, gember en honing maak je een fantastisch zoet-hartig gerecht. Geef er geroosterde bospeen bij.

 

Weekendbakken – brownie cheesecake (Verenigde Staten)

Heb je iets te vieren? Deze brownie cheesecake combineert het beste van 2 werelden en is echt superlekker.

 

Ga je iets van dit weekmenu maken? Deel het resultaat op Facebook of Instagram met #dewereldopjebord of tag @dewereldopjebord. Vind ik heel erg leuk om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tip