Werelds weekmenu week 40

Leuk dat jullie mijn eerste weekmenu vorige week zo enthousiast ontvingen! Morgen is het 1 oktober en dan zitten we toch echt wel volop in de herfst. In dit weekmenu deel ik daarom een aantal van mijn favoriete herfstrecepten met je, met heerlijke groenten van het seizoen. Verwacht pompoen, paddenstoelen en appels, want die zijn nu op hun best!

Maandag – flespompoen met pesto, feta & granaatappelpitjes (Arabisch)

Dit is absoluut één van mijn favoriete herfstgerechten. Subliem in smaak en eenvoud. Zodra de eerste flespompoenen in de winkel liggen, zet ik dit gerecht op tafel.

 

Dinsdag – vispastei (Groot-Brittanië)

Deze Britse fishpie is ultiem comfortfood. Maak een dubbele portie, dan kan de rest in de vriezer en heb je voor later nog een lekkere maaltijd achter de hand.

Britse vispastei

 

Woensdag – risotto met spinazie en paddenstoelen (Italië)

Spinazie en paddenstoelen zijn er nu in overvloed, daarmee maak je deze heerlijke risotto. Ben je moe na een drukke dag, laat dan de basilicumolie achterwege en kies voor een gekookt ei ipv een gepocheerd ei.

 

Donderdag – foul (Jemen)

Dit ontbijtgerecht uit Jemen zet ik graag als avondeten op tafel. Het is een hele goedkope en makkelijke maaltijd die toch erg smaakvol is.

 

Vrijdag – nachoschotel met tortillachips, bonen en guacamole (Tex-mex)

Gegarandeerd een goede start van je weekend met deze nachoschotel met tortillachips, bonen en guacamole.

 

Weekendkoken – herfst stoofpotje met bokbier, stoofvlees, wortel en pruimen (Nederland)

Al het goede uit de herfst in een heerlijk stoofpotje. Kies een lekker bokbiertje uit en genieten maar!

 

Weekendbakken – oma’s appeltaart (Nederland)

Mijn oma maakt de lekkerste appeltaarten! Ze deelt haar recept met je.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tip