Werelds weekmenu week 41

Zaterdagochtend, dus tijd voor een nieuw weekmenu! Deze keer geen thema, maar gewoon een heleboel lekkere gerechten bij elkaar met groenten die nu in het seizoen zijn. Ik gebruik zelf sinds een tijdje de app ‘groente en fruitkalender’ van Milieucentraal, een superhandige app om snel op te zoeken welke soorten groente en fruit per maand in het seizoen zijn – aanrader! Zo weet je zeker dat je het milieu niet overbodig belast met groenten die van ver worden ingevlogen en het is ook nog eens goed voor je portemonnee (groenten in het seizoen zijn goedkoper) en misschien wel het belangrijkst: seizoensgroenten smaken op hun best!

Maandag – geroosterde pompoensoep met rode curry (Thais/fusion)

Een lekker vullende soep die romig, pittig, zoet, zuur en zout tegelijk is. Liefde voor de Thaise keuken <3. Deze pompoensoep is mijn favoriete soep van de blog en in combinatie met een beetje brood heb je er een vullende avondmaaltijd aan.

 

Dinsdag – pasta alla norma (Italiaans)

Een makkelijke en lekkere Italiaanse vegetarische pasta met aubergine en ricotta. Bijzonder doordat je de ricotta in de oven bakt, dat moet je zeker eens proberen.

pasta alla norma

 

Woensdag – gevulde paprika’s (Arabisch)

Als je paprika’s in de oven roostert worden ze heerlijk zacht en zoet. Gevuld met oa gehakt en bulgur is dat een feestje op tafel!

 

Donderdag – ikan pepesan en sambal goreng boontjes (Indonesisch)

Ikan pepesan is een Indonesisch gerechtje van pittige makreel uit de oven. In een handomdraai gemaakt en terwijl ze in de oven zitten, maak jij snel even de sambal goreng boontjes voor erbij. Echt heel lekker!

 

Vrijdag – Italiaanse kipburger (Italiaans)

Weekend! Deze Italiaanse kipburgers zijn volgens mij het beste begin van je weekend dat je je maar wensen kunt.

 

Weekendkoken – Vlaams stoofvlees met friet (Belgisch)

Mals vlees gestoofd in donkerbruin bier, geserveerd met dikke Vlaamse frieten. Need I say more? Lekker met gebakken paddenstoelen.

 

Weekendbakken – Bitterkoekjescake (Hollands)

Voor wie wel iets lekkers wil bakken, maar niet de hele middag in de keuken wil staan, is dit recept ideaal. In 15 minuten staat je bitterkoekjescake in de oven.

 

Ga je iets van dit weekmenu maken? Deel het resultaat op Facebook of Instagram met #dewereldopjebord of tag @dewereldopjebord. Vind ik leuk om te zien!

 

2 reacties op “Werelds weekmenu week 41

  1. Gille

    Ik heb het blog nog niet zo lang geleden ontdekt. Wat een fijne verzameling recepten. Heerlijke gerechten duidelijke receptuur en prettig dat je ook de alternatieven benoemt voor wat lastiger te vinden ingrediënten.Ik ben fan.je blog is met loveandlemons.com mijn absolute favoriet .Sterkte met je rugklachten. Groet Gille

    1. Hoi Gille, dankjewel voor je leuke berichtje! Heel leuk om te horen dat je mijn recepten waardeert 🙂 daar doe ik het uiteindelijk natuurlijk voor! Dankjewel ook voor je gezondheidswensen. Groetjes Elianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tip