Werelds weekmenu week 48

Komende week belanden we alweer in de laatste maand van het jaar. Time is flying! December vind ik altijd een leuke tijd, lekker bezig zijn met koken en bakken voor Sinterklaas en Kerst. Ik ben al begonnen met de kerstrecepten voor de blog en er gaat een hoop lekkers jullie kant op komen! Voor nu heb ik eerst nog weer het weekmenu. We reizen weer de hele wereld af op ons bord: van Turkije naar Zuid-Afrika, door naar Indonesiƫ en Suriname, verder naar Griekenland en India en we eindigen dichtbij met Hollands gevuld speculaas.

Maandag – Iskender kebab (Turkije)

Iskender kebab is een beroemd gerecht uit Turkije met dungesneden vlees, Turks brood (pide), tomatensaus en yoghurt. Een heerlijke combinatie die er ook nog eens heel feestelijk uitziet. In 25 minuten op tafel!

iskender kebab

 

Dinsdag – wokschotel met zoete aardappel, sperzieboon en banaan (Zuid-Afrika)

Op dinsdag gaan we voor deze snelle en gezonde Zuid-Afrikaanse wokschotel. Een heerlijke combinatie van zoete en hartige smaken. Houd je niet zo van banaan, dan kun je dit gerecht ook prima met appel maken.

 

Woensdag – gado gado (IndonesiĆ«)

De zelfgemaakte pindasaus maakt van deze gado gado iets betoverend lekkers. Dat is helemaal niet moeilijk, in 20 minuten heb je het hele gerecht klaar.

 

Donderdag – moksi alesi (Suriname)

Waarschijnlijk heb je van het eten van gisteren nog een halve spitskool over. Daar maken we vandaag deze Surinaamse moksi alesi mee. No waste!

 

Vrijdag – pasta met orzo en kippendijen (Griekenland)

Orzo is een pastasoort in de vorm van een rijstkorrel. Samen met de tomatensaus met kippendijen en geroosterde aubergine een meer dan prima begin van het weekend.

 

Weekendkoken – curry met kip en pistachenoten en naan (India)

Deze kruidige curry is rijk van smaak en niet al te pittig, waardoor je hem ook met kinderen kunt eten. Daarbij maken we zelf naan, want dat is echt veel lekkerder dan zo’n afbakbrood uit de supermarkt.

 

Weekendbakken – gevuld speculaas (Nederland)

Veel van jullie vieren waarschijnlijk dit weekend Sinterklaas, net als wij. Daar hoort natuurlijk wat lekkers bij. Zelf gevuld speculaas maken is niet moeilijk en met het resultaat ga je veel mensen blij maken.

Ga je iets maken van dit weekmenu? Ik ben benieuwd naar het resultaat! Deel het met ons op Facebook of Instagram met #dewereldopjebord of tag @dewereldopjebord.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tip