Werelds weekmenu week 49

Deze week heb ik ineens het gevoel dat we echt in de ‘donkere dagen’ terecht zijn gekomen. Amper halverwege de middag gaan de lampen in huis alweer aan. Laten we het maar van de positieve kant bekijken en de kerstverlichting tevoorschijn halen en lekker cocoonen onder een dekentje met een boek en een kop warme chocolademelk of gluhwein. Daarbij hoort natuurlijk ook goed eten waar je warm van wordt. Stoofpotten, soepen, stamppotten, ovenschotels, in de winter lijkt al het eten extra lekker te smaken. Ik heb weer een weekmenu vol gezonde, lekkere en gevarieerde gerechten voor jullie samengesteld. Op Sinterklaasavond krijgen jullie daar als bonus nog een lekker Sinterklaastoetje bij. Je moet hem alleen nog even zelf maken 😉 Op de andere avonden eten we weer van over de hele wereld. Eet smakelijk alvast!

Maandag – Griekse kofta/keftedes (Griekenland)

Op maandag maken we deze Griekse keftedes. Natuurlijk hebben we daar geen pakje van KNORR bij nodig. Deze zelfgemaakte versie is veel lekkerder en gezonder!

 

Dinsdag – zuurkoolschotel met gehakt en appel & pepernotentiramisu (Nederland)

Op pakjesavond eten we natuurlijk Hollandse kost. Deze zuurkoolschotel is goed voor te bereiden en maak je ook gemakkelijk voor een grote groep. De pepernotentiramisu is een feestelijk toetje!

 

Woensdag – gevulde courgettes (Midden-Oosten)

Deze courgettes vul je met parelcouscous, walnoten, rozijnen en feta. Een heerlijk vegetarisch gerecht.

 

Donderdag – curry met zoete aardappel, spinazie en kikkererwten (India)

Met currygerechten kun je oneindig variëren. Deze versie met zoete aardappel, spinazie en kikkererwten is een van mijn favorieten. Inclusief recept voor zelfgemaakt currypoeder, maar kant-en-klaar (van goede kwaliteit) kan natuurlijk ook!

Vrijdag – vis tajine (Marokko)

Deze vistajine heb ik zelf afgelopen week weer eens gemaakt. Wij hebben er echt van gesmuld! Heb je geen tajine, dan maak je het in een gewone braadpan.

 

Weekendkoken – saoto soep (Suriname)

Met al z’n verschillende toppings is deze saoto een waar feestmaal. Ook heel leuk als je bezoek krijgt, dan kan ieder z’n eigen favoriete saoto samenstellen.

 

Weekendbakken – abrikozencouronne (Frankrijk)

We gaan langzaam richting kerst en dus is het tijd voor zoet brood gevuld met gedroogd fruit en spijs. Deze abrikozencouronne ziet er prachtig uit en smaakt heerlijk. Het recept is van Great British bake off jurylid Paul Hollywood.

 

Ga je iets maken van dit weekmenu? Leuk! Laat weten of het lekker was en deel je foto op Facebook of Instagram met #dewereldopjebord of tag @dewereldopjebord. Ik ben benieuwd!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tip