Werelds weekmenu week 5

Zo, we zijn alweer in week 5 aanbeland. Dat schiet op richting de zomer! Afgelopen week was ik wel klaar met de winter en we hebben maar liefst 2 vakanties geboekt! Dat is iets om naar uit te kijken 🙂 Begin april gaan we met vrienden een weekje in een huisje met hottub en sauna in Drenthe :D. En voor juni hebben we 4 weken een camper gehuurd! We zien wel waar die ons gaat brengen. Doe maar luxe he, maar ik heb er zo’n zin in. Het was alweer een hele tijd geleden dat we op vakantie waren geweest (afgelopen zomer zijn we thuis gebleven), dus dat gaan we nu even compenseren, haha. Zover is het nog niet, dus nu heb ik eerst nog een heerlijk weekmenu voor jullie vol winters comfortfood. Fijn weekend allemaal!

Maandag – Surinaamse zuurkool (Suriname)

Een gloednieuw recept op de blog en deze verdient daarom zekere een plaatsje in dit weekmenu. De Surinaamse zuurkool staat binnen 30 minuten op tafel en is een heerlijke variatie op de klassieke zuurkoolstamppot.

 

Dinsdag – risotto met pompoen, saffraan en paddenstoelen (Italië)

In de herfst staat er elke week wel pompoen bij ons op tafel, maar ook in de winter kunnen we natuurlijk nog van deze heerlijke groente genieten. Met deze risotto met pompoen, saffraan en paddenstoelen zet je iets heel feestelijks op tafel, maar moeilijk om te maken is het niet!

 

Woensdag – gestoomde viscurry (Thailand)

Deze Thaise gestoomde viscurry wordt traditioneel in bananenblad gemaakt, maar dat ga je op een doordeweekse woensdag natuurlijk niet doen. Gelukkig kan het ook in een stoommandje of stoominzet, zo kun je echt in no time deze heerlijke en gezonde viscurry maken.

 

Donderdag – parelgortsalade met bimi en za’atar (Midden-Oosten)

Een salade kun je echt niet alleen in de zomer eten, deze stevige lauwwarme parelgortsalade met bimi doet het prima op een winteravond. Je brengt hem op smaak met za’atar, een kruidenmengsel dat je in het Midden-Oosten heel veel ziet. Je vindt het hier nu gelukkig ook steeds vaker in normale supermarkten.

 

Vrijdag – nacho schotel met tortillachips, bonen en guacamole (Tex-Mex)

Dit is mijn favoriet gerecht voor de vrijdagavond. Door de tortillachips is het wat meer een ‘snackgerecht’, maar de paprika, mais, tomaten en kidneybonen zorgen ervoor dat de maaltijd toch ook genoeg voedingstoffen voor je lichaam bevat. I like!

 

Weekendkoken – rendang daging (Indonesië)

Deze Indonesische rendang was het allereerst recept op mijn blog en nog altijd vind ik dit gerecht heerlijk. Alle Indonesische smaken trekken door het stoven heerlijk in het vlees. Binnenkort ga ik proberen of ik ook eens een lekkere vega variant op dit recept kan maken.

 

Weekendbakken – msemmen, laagjespannenkoeken (Marokko)

In het weekend is het tijd voor pannenkoeken! Deze Marokkaanse pannenkoekjes maak je met griesmeel en gist. Het is iets meer werk dan gewone pannenkoeken bakken, maar wel met heerlijk resultaat.

 

Ga je iets maken van dit weekmenu? Superleuk! Ik ben heel benieuwd hoe het gesmaakt heeft. Laat het me weten in een reactie of deel het resultaat op Facebook of Instagram met #dewereldopjebord en tag @dewereldopjebord.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tip