Werelds weekmenu week 6

Op Facebook heb ik in een poll aan jullie gevraagd op welke dag jullie het weekmenu het liefst online willen zien: vrijdagochtend of zaterdagochtend. Aangezien ruim twee derde van jullie voor de vrijdag stemde, deel ik vanaf nu het weekmenu op vrijdag! Voor de mensen die het weekmenu het liefst op zaterdag lezen, lijkt me dat ook niet zo’n probleem. Je kunt het weekmenu natuurlijk altijd een dag later pas checken! Ik hoop dat iedereen zo blij is 🙂 Deze week heb ik het weekmenu weer gevuld met een lekkere variatie aan recepten van over de hele wereld, snelle recepten voor doordeweeks en in het weekend koken we uitgebreider.

Maandag – Jambalaya (Verenigde Staten)

In mijn serie ‘KNORR wereldgerechten zonder pakjes en zakjes’ maakte ik ook een heerlijke zelfgemaakte versie van de Amerikaanse Jambalaya. Een verrukkelijk rijstgerecht dat je een beetje zoals risotto of pilav bereidt, gevuld met onder ander paprika, chorizo en garnalen.

 

Dinsdag – Pad Thai (Thailand)

Op dinsdag koken we vegetarisch uit de Thaise keuken. Pad Thai is hét gerecht van Thailand. Het is een gezond gerecht, vol van smaak en het staat ook nog eens binnen 30 minuten op tafel.

pad thai

 

Woensdag – Kikkererwtencurry en geroosterde bloemkool (India)

Het Voedingscentrum adviseert minimaal 1 keer per week peulvruchten op tafel te zetten, omdat deze supergezond zijn en vol goede voedingstoffen zitten. Gelukkig kun je met peulvruchten heerlijke dingen maken, zoals deze Indiase kikkererwtencurry. We eten er geroosterde bloemkool en rijst bij.

kikkererwtencurry

geroosterde bloemkoolroosjes

 

Donderdag – Bloemkoolpuree met chorizo en kabeljauw (Spanje)

Waarschijnlijk heb je van afgelopen maandag nog wat chorizo over en misschien ook nog wel een halve bloemkool van gisteren. Dat komt goed uit, want daarmee maken we een heerlijke bloemkoolpuree die je serveert met een stukje gebakken kabeljauw, chorizoblokjes en gebakken aardappeltjes. Simpel maar oh zo smaakvol.

 

Vrijdag – rijstsalade met gegrilde groenten (Midden-Oosten)

In de winter eet ik salade graag lauwwarm. Deze versie met gegrilde groenten, amandelen, cranberry’s en een tahindressing vult goed en smaakt heerlijk.

Rijstsalade met gegrilde groente

 

Weekendkoken – bastilla met kip (Marokko)

Deze bastilla met kip is nog steeds een van mijn lievelingsgerechten. Als je van de combinatie zoet-hartig in gerechten houdt, vind je dit gerecht waarschijnlijk ook waanzinnig lekker. Het is een echt feestgerecht. Je bent er even mee bezig, maar dan krijg je ook wat! Zelf ga ik dit weekend proberen een vegetarische versie van dit recept te maken, als deze goed lukt, zal ik hem snel met jullie delen.

 

Weekendbakken – Kaiserschmarrn (Oostenrijk)

Dit weekend bakken we pannenkoeken! Deze Oostenrijkse pannenkoeken zijn super luchtig en serveer je in stukken gescheurd. Met de appelcompote erbij is dit een heerlijk weekendontbijt of lunch.

 

Ga je iets maken van dit weekmenu? Leuk! Ik ben heel benieuwd hoe het gesmaakt heeft. Laat het me weten via social media of in een reactie hieronder, of deel het resultaat op Facebook of Instagram met #dewereldopjebord of tag @dewereldopjebord.

2 reacties op “Werelds weekmenu week 6

  1. O & O

    lieve Elianne,
    Vandaag hebben we gesmuld van de kaiserschmarrn.
    De beschrijving was overduidelijk, gemakkelijk te maken en de appelcompote erbij was heerlijk.
    Dank namens opa.

    1. Wat leuk om te horen! Zo komen herinneringen weer tot leven op je bord he? 🙂 Fijn dat ik zulke trouwens fans heb, xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tip