Werelds weekmenu week 7

Soms heb je van die weken waarin het lijkt of alles even naar en negatief is. Herken je dat? Ik had dat afgelopen week. Ik hoorde van mensen om mij heen die met moeilijke dingen te maken hebben, mijn rugpijn was veel erger dan normaal en in de krant lees ik over de wereld die ‘in brand staat’. Op zo’n moment vraag ik me dan weleens af waarom er zoveel moeilijke dingen gebeuren in deze wereld.

Ik keek net in mijn agenda en zag dat het volgende week Valentijnsdag is. Een beetje een commercieel uitgebuite dag, maar met het vieren van de liefde is natuurlijk helemaal niets mis. Integendeel, liefde (in alle soorten) is wat het leven waardevol maakt! Wat heeft dit met het weekmenu te maken zul je je nu afvragen misschien? Nou, voor mij is eten en gastvrijheid een manier om liefde te tonen en te delen. Wie wordt er nu niet blij van een met liefde bereide maaltijd of taart? Daarom lijkt het me tof als we deze week allemaal een beetje liefde gaan uitdelen. Ik heb een recept voor brownies opgenomen in het weekmenu. Bak ze eens voor je geliefde of familie om te laten weten dat je om ze geeft, of breng ze naar een vriendin die je een hart onder de riem wilt steken. Het hoeft natuurlijk niet he, misschien past dit helemaal niet bij jou en bedenk je liever wat anders. Net zo prima! En voor de gewone doordeweekse avonden heb ik dit weekmenu weer gevuld met lekkere, verrassende en makkelijke maaltijden. Bereid ze met liefde en geniet ervan ๐Ÿ™‚

Maandag – kip Siam (Thailand)

Dit makkelijke Thaise maaltje heb je in 25 minuten op tafel staan. Vol verse groenten en met heerlijke smaakmakers zoals sojasaus en oestersaus. Deze versie is zรณ veel beter dan die van KNORR!

 

Dinsdag – loubia (Marokko)

Het nieuwste pareltje op mijn blog. Met witte bonen maak je dit heerlijke, voedzame, gezonde en goedkope stoofpotje. Serveer er nog wat extra groente bij en dan zit je helemaal goed.

 

Woensdag – fiske frikadeller (Denemarken)

Deze viskoekjes zijn een heerlijke manier om kabeljauw te eten. Lekker met aardappeltjes en groente erbij, zo heb je eigenlijk een oerhollandse maaltijd met een Deens tintje ๐Ÿ™‚

 

Donderdag – bibimbap (Korea)

Het gerecht met de leukste naam op mijn blog wat mij betreft. Gelukkig is het ook nog eens heerlijk en het ziet er aantrekkelijk uit zo in een kommetje. Ik maak het altijd met vegetarisch gehakt, door alle smaakmakers die je toevoegt proef je het verschil nauwelijks!

 

Vrijdag – curry met gedroogd fruit en noten (India)

Dit is geen standaard vegetarische curry met een hoop groenten erin. Je maakt deze curry namelijk met abrikozen, rozijnen, amandelen, pistachenoten en cashewnoten. Een heerlijk milde en feestelijke curry. Ik geef er meestal deze geroosterde bloemkool bij.

 

Weekendkoken – toad in the hole (Verenigd Koninkrijk)

Dit is een bijzonder gerecht en een echte Britse klassieker: worstjes die je bakt in een beslag (Yorkshire pudding) en serveert met een heerlijke uienjus. Je kunt er verder bijgeven wat je lekker vindt, bijvoorbeeld aardappelpuree en geroosterde broccoli of wortel.

 

Weekendbakken – brownies voor Valentijn (Verenigde Staten)

Of je nu wel of geen Valentijn hebt: er is altijd een goede reden om brownies te bakken. Maak ze voor je geliefde, voor een lieve vriendin of voor je familie. Ik weet zeker dat het gewaardeerd zal worden.

 

Ga je iets van dit weekmenu maken? Leuk! Ik ben benieuwd hoe het gesmaakt heeft. Laat het me weten in een berichtje of deel een foto van het resultaat op Facebook of Instagram met #dewereldopjebord of tag @dewereldopjebord.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tip