Werelds weekmenu week 9

Het einde van februari nadert en gevoelsmatig kunnen we daarom langzaam vooruitkijken richting het voorjaar. De veertigdagentijd is begonnen en daarmee is het aftellen richting Pasen en dat voelt toch heel lente achtig. Maar de natuur denkt er blijkbaar nog niet zo over, want het beloofd juist heel koud te worden de komende week! Zo lang de zon maar schijnt vind ik dat niet zo erg, dan ga ik wel achter het glas zonnen :). In dit weekmenu genieten we dus nog maar een keer van winters comfortfood. En dan gaan we daarna écht aftellen richting de lente, ok?

Maandag – Surinaamse zuurkool (Suriname)

Zuurkool is mijn favoriete wintergroente. Misschien is het je weleens opgevallen, maar ik heb echt veel zuurkoolrecepten op mijn blog  en juist helemaal geen boerenkoolrecepten. Ben jij team zuurkool of team boerenkool? Als je net als ik dol bent op zuurkool, is deze Surinaamse zuurkool een aanrader. Makkelijk te maken en een leuke variatie op de traditionele zuurkoolstamp.

 

Dinsdag – Couscous met groenten (Marokko)

Ik heb net boodschappen gehaald om morgen deze Marokkaanse couscous weer eens op tafel te zetten. Met dit gerecht krijg je gelijk een flinke portie groenten binnen en die smaken ook nog eens heerlijk door oa de gember, saffraan en kaneel.

 

Woensdag – Oosters stamppotje met paksoi en zalm (Fusion)

Deze stamppot maak je met paksoi en serveer je niet met een flink stuk worst, maar met gebakken zalm. Het stamppotje zit vol smaak door de gember, rode peper, sojasaus en ketjap.

 

Donderdag – Thaise rode curry (Thailand)

Rode curry is mijn go to maaltijd als ik heel moe ben of als ik veel restjes groente in de koelkast heb liggen. Je kunt bijna elke groente namelijk wel in een Thaise curry doen. Deze versie is met biefstuk, aubergine, cherrytomaatjes en bamboescheuten. Ik maak hem zelf de laatste tijd eigenlijk altijd vegetarisch, dan voeg ik nog een klein blikje kikkererwten toe.

 

Vrijdag – Kidneybonenburger (Mexico)

In deze burger wil je toch direct je tanden zetten? Je maakt hem niet met gehakt, maar met kidneybonen. Deze krijgen een heerlijke smaak door de toevoeging van gerookt paprikapoeder, cacao en komijn. In combinatie met de tomatensalsa, guacamole en chipotlemayo een echt feestmaal.

 

Weekendkoken – Goulash (Hongarije)

Dit Hongaarse stoofvlees is al sinds jaar en dag volledig ingeburgerd in Nederland. De traditionele versie is met alleen vlees, ik voeg ook nog paprika toe. Eigenlijk zoals we goulash in Nederland kennen en gezonder dan met alleen maar vlees.

 

Weekendbakken – Bojo, zoete cassavacake (Suriname)

Vind je het leuk om echt eens wat anders te bakken, probeer dan deze Surinaamse bojo! Dit is een hele populaire taart in Suriname met onder andere cassave, geraspte kokos, kokosmelk en rozijnen. De smaak laat zich moeilijk vergelijken met een Nederlandse taart, dus die zul je moeten ontdekken door hem zelf te maken!

 

Ga je iets van dit weekmenu maken? Ik ben heel benieuwd of het in de smaak viel. Als je het leuk vindt, kun je een foto delen van het eindresultaat op Facebook of Instagram met #dewereldopjebord of tag @dewereldopjebord, dan vind ik het ook terug. Natuurlijk kun je me ook altijd een berichtje sturen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tip