Ingrediënt: ricotta (2)

Met Italiaanse pastarecepten kun je volgens mij oneindig variëren. Toch ben ik uiteindelijk het meest fan van de klassiekers. Hier vind je al mijn Italiaanse recepten. Vandaag deel ik zo'n klassieker met jullie, eentje die ik tot voor kort nog niet kende, maar nu direct tot mijn favorieten behoort: pasta alla Norma. Deze pasta wordt gemaakt met aubergine en gezouten ricotta. Die laatste is hier niet goed verkrijgbaar, daarom maak ik deze pasta met gewone ricotta en wat parmezaanse kaas als aanvulling voor de pit. Sommige versies...

Over een paar dagen is het alweer Pasen. Dat besef kwam dit jaar eigenlijk pas vrij laat, waardoor ik tot nu toe nog geen speciale paasrecepten met jullie heb gedeeld. Vorig jaar deelde ik al wel wat lekkere inspiratie voor de paasbrunch, zoals een Russische paasbrood (Koelitsj), blini's met zalm en forel en een frisse voorjaarssalade met oa aspergetips, haricots verts en eitjes. Vandaag deel ik een lekker recept dat zowel voor de paasbrunch als het diner heel geschikt is. Een hartige taart met groene asperges en parmaham!Deze...

Tip