Over de wereld op je bord

Mijn foodblog ‘De Wereld op je Bord’ bestaat sinds oktober 2015. Met deze blog wil ik je op ontdekkingstocht in de keuken meenemen. Ik heb ontdekt dat je met verse ingrediënten en lekkere kruiden zoveel verschillende dingen kunt maken, dat ik vrijwel nooit meer met pakjes en zakjes kook. En dat is helemaal niet moeilijk! Koken is voor mij ontdekken en ik vind het daarom leuk om steeds weer nieuwe gerechten te proberen. Op mijn blog vind je gerechten van over de hele wereld, van Indonesisch tot Peruaans, van Zuid-Afrikaans tot Vietnamees! Eigenlijk alles dus 🙂

Renko en Elianne

OVER ELIANNE & RENKO

Ik ben Elianne, 28 jaar en ik woon samen met Renko in een leuk huisje in de binnenstad van Elburg.  Je maakt mij blij met thee (veeel thee), Indiaas eten, chocolade, terrasjes in de zon en een picknick. Sinds 5 jaar breng ik door ernstige rugklachten noodzakelijk het grootste deel van de dag op bed door. Om toch iets leuks te doen, is het idee om deze blog te beginnen ontstaan. Ik houd ontzettend van koken en geef, als mijn gezondheid dat toelaat, graag uitgebreide etentjes voor vrienden en familie. Sinds mijn studententijd heb ik al heel wat lekkere recepten gemaakt, maar nooit opgeschreven en daardoor vergeten. Nu is daar een einde aan gekomen, want deze blog is mijn online kookboek en nu kan ik ook nog eens al mijn recepten met jullie delen!

Renko heeft mij ontzettend geholpen met het maken van de site en ik ben heel blij met het resultaat! Daarnaast maakt hij een groot deel van de mooie foto’s bij de gerechten. En tot slot is hij een fantastisch proefkonijn 🙂

VAN SNELLE MAALTIJD TOT UITGEBREID DINER

Op mijn blog vind je allerlei recepten, van een snelle maaltijd doordeweeks tot een uitgebreid diner voor al je vrienden of een romantisch etentje voor 2. Ik vind het belangrijk om gezond, gevarieerd en lekker te eten, mijn focus ligt daarbij op vegetarisch koken. Met mijn blog wil ik je laten zien dat het ontzettend leuk is om lekker te koken en dat het helemaal niet ingewikkeld is. Mijn recepten bedenk ik zelf of zijn mijn interpretatie van een bekend gerecht. Wanneer ik een recept van iemand anders overneem, zal ik de bron hierbij vermelden.

INGREDIËNTEN

Wanneer je gerechten van over de hele wereld wilt koken, kom je soms ingrediënten tegen die niet overal makkelijk verkrijgbaar zijn. Ik vind het leuk om authentieke gerechten te maken, maar ik vind het belangrijk dat je ook echt met een recept aan de slag kunt. Ingrediënten die moeilijk verkrijgbaar zijn, gebruik ik daarom zo min mogelijk. Voor ingrediënten die alleen in een toko of Turkse supermarkt verkrijgbaar zijn, noem ik ook steeds een alternatief dat in de supermarkt verkrijgbaar is.

CONTACT

Als je leuke ideeën hebt voor recepten op deze blog, dan hoor ik dat graag! Ook vind ik het leuk om te horen als je een recept gekookt hebt, en hoe het smaakte natuurlijk :). Als je het leuk vindt om een foto op social media te delen, gebruik dan #dewereldopjebord of @dewereldopjebord, dan vind ik jullie berichtjes gemakkelijk terug. Je kunt natuurlijk ook een reactie op mijn blog achterlaten.

Hieronder vind je mijn contactgegevens. Mijn postadres is via de mail op te vragen. Je kunt me ook volgen via Facebook, Instagram, Pinterest en Bloglovin.

CONTACTGEGEVENS

Elianne Korevaar

mail: elianne@dewereldopjebord.nl

mei-17

Tip