Ingrediënt: risottorijst (2)

Risotto is een Italiaanse klassieker waar je echt alle kanten mee op kan. Op mijn blog vind je al recepten voor risotto met spinazie en een gepocheerd ei en risotto met pompoen, saffraan en paddenstoelen. Die laatste is natuurlijk een echte herfstvariant en daarom leek het me leuk om nu ook met een echte voorjaarsversie te komen. Ik vind dat risotto zich bij uitstek leent om lekker vegetarisch klaar te maken en daarom werd ook dit recept er weer eentje waarin groenten (en fruit) de hoofdrol spelen: citroenrisotto met groene asperges.Ik...

Ik ben echt op de 'pompoentour'. Je kunt zó veel lekkere dingen met pompoen maken en daarbij zijn er nu volop pompoenen van Nederlandse grond (al dan niet uit de partij afgedankte pukkelpompoenen) en is pompoen dus ook een hele duurzame keuze in de herfst. Wat ik dan zoal met pompoen maak? Natuurlijk pompoensoep, maar ook geroosterde pompoen met pesto en feta, pompoenpuree voor in de pumpkin spice latte of de havermout, pompoentaart (recept komt nog) en risotto met pompoen, saffraan en paddenstoelen.Risotto is echt comfortfood....

Tip