Ingrediënt: Italiaanse kruiden (3)

Het gebeurt mij regelmatig dat ik een wat ingewikkelder recept voor de blog wil maken, maar ik vervolgens teveel rugpijn / te weinig energie / geen zin heb om dit ook echt daadwerkelijk te gaan maken. Op zulke momenten improviseer ik dan vaak met dezelfde ingrediënten een totaal ander gerecht. Zo ontstond ook deze pasta ovenschotel met spinazie en zalm. Renko schoof aan tafel en vond het gerecht zo lekker, dat we besloten dat ook dit improvisatiegerechtje eigenlijk wel een plek op de blog verdiende. Ik denk dat jullie ook niet...

Over een paar dagen is het alweer Pasen. Dat besef kwam dit jaar eigenlijk pas vrij laat, waardoor ik tot nu toe nog geen speciale paasrecepten met jullie heb gedeeld. Vorig jaar deelde ik al wel wat lekkere inspiratie voor de paasbrunch, zoals een Russische paasbrood (Koelitsj), blini's met zalm en forel en een frisse voorjaarssalade met oa aspergetips, haricots verts en eitjes. Vandaag deel ik een lekker recept dat zowel voor de paasbrunch als het diner heel geschikt is. Een hartige taart met groene asperges en parmaham!Deze...

Lasagne bolognese. Een echte Italiaanse klassieker die ook in veel Hollandse huizen geliefd is. Als kind was ik er al dol op, maar het bleef bij ons thuis toch iets voor in het weekend. Ik weet niet precies waarom dat was, waarschijnlijk omdat mijn moeder (die niet van koken houdt) het toch als moeilijk beschouwde. Vooral bechamelsaus zonder pakje maken, dat deed ze nooit, want dat was maar ingewikkeld. Dat is trouwens een hardnekkige mythe die in veel huishoudens de ronde doet. Wie kan mij vertellen waarom het mengen van boter,...

Tip