Ingrediƫnt: rozijnen (9)

Carrot cake is mijn favoriete zelfgemaakte baksel. Op mijn blog deelde ik al eerder dit recept voor een carrotcake met pistache en kokos. Als student ontdekte ik hoe lekker dit was en ook hoe makkelijk om te maken. Kijk, ik ben ook dol op de chipolatagebakjes met marsepein van de bakker, maar dat vind ik gewoonweg teveel werk om zelf te maken. Ik ben ook niet zo goed in dat soort priegeldingen. Waar ik wel goed in ben, is het bedenken van lekkere smaakcombinaties die qua bakwerk niet al te ingewikkeld zijn. Zo kwam ik uit op...

Op sommige dagen heb je gewoon zin in makkelijk, zonder in te willen leveren op smaak of gezondheid. Voor zulke dagen is deze wokschotel met zoete aardappel, sperzieboon en banaan perfect. In een kwartiertje doe je het snijwerk en zet je het gerecht op, waarna je even rustig de tafel kunt dekken of met een glaasje wijn op de bank ploft, om vervolgens 20 minuten later dit gerecht op tafel te zetten. Het gerecht is vrij mild en lichtzoet van smaak, waardoor het ook voor kinderen heel geschikt is. Dit gerecht is eigenlijk een...

Vandaag heb ik weer een zelfgemaakte versie van een KNORR wereldgerecht voor jullie. Superleuk dat jullie het eerste recept, de Griekse kofta, zo enthousiast hebben ontvangen. Net zoals de vorige keer, plaatst Marjolein van de blog Echte Gerechten tegelijk ook een recept voor een wereldgerecht, zij kookte een fantastische zelfgemaakte risotto. Bij mij is deze keer de bobotie aan de beurt! Een gerecht wat ik zelf altijd heel lekker vond (toen ik nog pakjes at ;)). Ik heb wat research gedaan en ontdekte dat bobotie een Zuid-Afrikaanse...

Tip