Ingrediënt: sambal oelek (2)

Gado gado is een gerecht wat ik al jaren maak. Het begon met een versie waarbij ik de pindasaus uit een pakje maakte, maar inmiddels weet ik dat dat helemaal nergens voor nodig is. Binnen 20 minuten maak je namelijk helemaal zelf een gezonde, verse gado gado zonder pakjes en zakjes. Een echt gerecht voor in de categorie 'snel succes' dus. Gado gado is een gerecht afkomstig uit de Indonesische keuken. Je vindt het vaak ook bij 'de chinees', maar die versie is (wat mij betreft) lang niet zo lekker als de zelfgemaakte. De basis...

Het recept van vandaag is een interessante, dat mij voor een moreel dilemma plaatste. Ik zeg namelijk op mijn website dat ik op zoek ben naar authentieke smaken en gerechten. En het gerecht van vandaag is niet bepaald authentiek te noemen. Dus maar vast een waarschuwing vooraf. Waarom ik het dan toch plaats? Omdat het 1) erg lekker is en 2) dit gerecht op deze manier gemaakt wordt bij 'de Chinees' en het daarmee dus in zekere zin wel deel is van onze Nederlandse eetcultuur. Een beetje nostalgisch dus ook. Ik weet nog goed dat...

Tip