Ingrediƫnt: sjalotten (4)

Het recept van vandaag is een interessante, dat mij voor een moreel dilemma plaatste. Ik zeg namelijk op mijn website dat ik op zoek ben naar authentieke smaken en gerechten. En het gerecht van vandaag is niet bepaald authentiek te noemen. Dus maar vast een waarschuwing vooraf. Waarom ik het dan toch plaats? Omdat het 1) erg lekker is en 2) dit gerecht op deze manier gemaakt wordt bij 'de Chinees' en het daarmee dus in zekere zin wel deel is van onze Nederlandse eetcultuur. Een beetje nostalgisch dus ook. Ik weet nog goed dat...

Als je elke dag veel tijd besteedt aan het bereiden van lekker eten, raak je soms een beetje verwend. Iets wat je vroeger 'verrukkelijk' en 'fantastisch' zou hebben gevonden, wordt dan ineens 'gewoon lekker'. Ach, first world problems niet waar? ;) In elk geval waren Renko en ik allebei ongelofelijk positief verrast toen we deze ikan pepesan proefden. Wat ongelofelijk lekker! Op het moment dat ik de eerste hap in mijn mond had, nam ik me gelijk voor om vaker Indonesisch te gaan koken! Ik heb nog een oud Indonesisch kookboekje...

Tip