Feta paprika ‘schnitzels’

Bulgaars/Joods - hoofdgerecht - bereidingstijd: 30 min. + 25 min. oventijd

Afgelopen zaterdag schreef ik een review over het boek ‘de Joodse keuken’ van Janna Gur. Vandaag geef ik een van haar recepten. Ik wilde graag vegetarisch eten en zocht daarom een recept uit het hoofdstuk ‘vegetarische hoofdgerechten’. Mijn oog viel op een recept van feta paprika ‘schnitzels’, dit leken me lekkere smaken dus ik koos voor dit recept. Het gerecht komt van oorsprong uit Bulgarije en wordt door de Joden daar gegeten. In Israël heeft het de bijnaam ‘nepschnitzel’ gekregen. Het is geen makkelijk recept en je moet deze schnitzels met aandacht en geduld maken, omdat ze anders scheuren en uit elkaar vallen. Mijn schnitzels waren ook niet moeders mooiste, zoals je wel op de foto kunt zien ;). Maar als het je gelukt is.. dan heb je een overheerlijk recept, knapperig van buiten en romig en sappig van binnen.

Wat ik trouwens zelf heel leuk vind om te zien is hoe is hoe onze foto’s verbeteren. Dit gerecht maakte ik al in november en zette ik op de foto met mijn iPhone. Toen vond ik de foto best goed gelukt, nu vind ik hem maar matig.. Als ik hem vergelijk met de foto’s die we nu maken (met onze Nikon D3200), is er een groot verschil. Leuk om te zien hoe je door zo’n blog ook echt een ontwikkelproces doormaakt. We hebben trouwens ook alweer allemaal nieuwe ideeën voor het design van de website. Wordt vervolgd..

Ingrediënten voor 4-5 porties

  • 4 of 5 rode paprika’s
  • 300 gram feta, in plakjes van 2,5 cm gesneden
  • 45 gram bloem
  • 1 ei, losgeklopt
  • 55 gram goede kwaliteit broodkruim (panko of zelfgemaakt)
  • 2 takjes tijm

Wat ga je doen

Verwarm de oven voor op 200°C.

Rooster de paprika’s in hun geheel in de oven tot het vel geschroeid is (het is niet erg als het vel zwart wordt). Hoe lang dit precies duurt hangt een beetje van je oven af, waarschijnlijk ongeveer 20-25 minuten. Doe ze in een plastic bakje en sluit dat af. Laat afkoelen, de vellen van de paprika’s laten nu vanzelf los. Ontvel ze en verwijder de zaden, doe dit voorzichtig zodat de paprika’s zo min mogelijk scheuren.

Vul elke paprika met 2 plakjes feta.

Zet drie borden klaar, een met de bloem (met een beetje peper en zout), een met het ei en een met de broodkruim en de tijm. Wentel de gevulde paprika’s voorzichtig door de bloem, daarna door het ei en als laatste in het broodkruim. Zorg dat er een flinke laag broodkruim op de paprika’s zit, zodat het goed hecht en er een mooi korstje ontstaat. Dit is best een lastig prutswerkje, dus ga rustig en geduldig te werk. Haal daarna de paprika’s nogmaals door het ei en het broodkruim, zodat de paprika goed bedekt is en de vulling er niet uit kan lekken.

Verhit een flinke hoeveelheid olie in een koekenpan en bak de paprika’s ongeveer 2 minuten aan elke zijde tot ze goudbruin zijn. Haal de paprika’s uit de pan en leg ze op een vel keukenpapier zodat ze een beetje kunnen uitlekken. Serveer direct.
Feta paprika schnitzels

Feta paprika schnitzels 2

2 reacties op “Feta paprika ‘schnitzels’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tip