Salade met olijven, walnoot en granaatappel

Iraans - bijgerecht - bereidingstijd: 10 min.

Er staan nog maar weinig salades op mijn blog op dit moment. Jammer eigenlijk, want een salade is vaak een perfecte aanvulling op een wat zwaarder hoofdgerecht en een ideale manier om nog wat extra groenten of fruit mee te pakken. Ik ging aan de slag met het recept voor gevulde paprika’s en daarbij zocht ik nog een lekkere salade. Op een van mijn favoriete blogs, Turmeric & Saffron, kwam ik dit recept tegen voor een salade met olijven, walnoot en granaatappel, die Zeytoon Parvardeh wordt genoemd. Ik was gelijk verkocht, want alleen al de gedachte aan deze combinatie van smaken deed mij het water in de mond lopen. Ik ging dus aan de slag met deze supermakkelijke salade uit de Perzische keuken en dat werd heerlijk! 

Ingrediënten voor 2-3 personen

Salade met olijven, walnoot en granaatappel 2

  • 150 gram groene olijven van goede kwaliteit
  • 50 gram walnoten
  • 1 el granaatappelmelasse (te vervangen door 1 el balsamicoazijn en 1 tl honing)
  • 1 teentje knoflook
  • half bosje verse munt
  • handje granaatappelpitjes

Wat ga je doen

Rooster de walnoten even in een koekenpannetje zonder olie tot ze beginnen te verkleuren.

Halveer de olijven. Pers het teentje knoflook uit en hak de blaadjes munt fijn. Hak de walnoten grof.

Meng de olijven, walnoten, knoflook, granaatappelmelasse en munt door elkaar. Proef en voeg eventueel nog wat peper, zout of olijfolie toe. Maak de salade af met een handje granaatappelpitjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tip