Flespompoen met pesto, feta & granaatappelpitjes

Arabisch - Hoofdgerecht - bereidingstijd: 20 min. + 45 min. oventijd

Onlangs schreef ik een review over het kookboek Persiana Sabrina Ghayour. Deze review kun je hier nalezen. Vandaag kook ik een van de recepten uit Persiana. Ik heb gekozen voor een simpel maar super smaakvol gerecht. Namelijk geroosterde flespompoen met pesto, feta & granaatappelpitjes. Dit is geen klassiek Arabisch recept, maar een eigen recept van Sabrina, wel gebaseerd op de smaken uit het Midden-Oosten. Dit is een van haar populairste recepten en ik snap wel waarom 🙂 Het is een feestje op je bord, zowel in de presentatie als de smaak. In het originele recept worden koriander, peterselie en dille aan de pesto toegevoegd. Ik ben zelf niet zo’n fan van dille, dus dit liet ik weg en ook dan is de pesto heerlijk.

Ingrediënten voor  personen

Wat ga je doen

Verwarm de oven voor tot 200°C.

Besprenkel de flespompoen met de olijfolie, bestrooi flink met zwarte peper en zeezout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de pompoen 45 tot 50 minuten tot de randjes beginnen te verschroeien. Controleer of het vruchtvlees gaar is door hier met een mes in te prikken. Als het mes er makkelijk in gaat, is de pompoen gaar. Zo niet, zet de pompoen dan nog een paar minuten terug in de oven.

Hak ondertussen de pistachenoten en de Parmezaanse kaas in een keukenmachine en doe er een flinke scheut olijfolie bij om het mengsel te verdunnen. Voeg alle kruiden, de harissa, wat gemalen zeezout en het citroensap toe. Voeg nog wat extra olijfolie toe als de pesto nog te dik is. Proef of de pesto zout en zuur genoeg is en zet tot gebruik in de koelkast.

Leg de geroosterde flespompoen op een bord en besprenkel met flink wat groene pesto. Verkruimel de feta erover, garneer met granaatappelpitjes en serveer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tip