Food bucket list en vooruitblik 2016

Persoonlijk - food bucket list tag

Zo aan het einde van het jaar is het tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. Voor De wereld op je bord nog niet zo’n lang jaar, want mijn blog bestaat nu 2 maanden. Tot nu toe bevalt het bloggen erg goed, ik geniet van het koken en vind het leuk om mijn recepten met jullie te delen! In 2016 ga ik hier zeker mee door, ik zal in ieder geval 2x per week een nieuw artikel plaatsen. Eventuele extra artikelen zijn bonus 🙂 Ik ga veel nieuwe recepten met jullie delen. Achter de schermen zijn we druk bezig om de foto’s van de gerechten te verbeteren en alle credits hiervoor gaan naar Renko die dit super doet! Verder hopen we in 2016 de website nog mooier te maken en wil ik naast de recepten ook aan de slag gaan met reviews en andere leuke foodgerelateerde artikelen. Wat zou jij in 2016 graag online willen zien op mijn blog? Ik hoor het graag van je!

Op de leuke blog van uit Pauline’s keuken kwam ik een food bucket list tag tegen die zij heeft gemaakt. 10 vragen over fooddingen die je altijd al zou willen doen, maar die je tot nu toe nog niet gedaan hebt. Ik houd van nieuwe uitdagingen, dus ik ben met deze tag aan de slag gegaan! Ben je benieuwd wat er op mijn lijstje staat? Check dan de tag hieronder 🙂

1. In welk restaurant wil je graag eten?

Eigenlijk ga ik niet zo heel vaak uit eten, maar ik vind het super leuk om te doen! (wie niet?). Als ik echt zou mogen kiezen zou ik wel eens willen kijken welke gerechten NIVEN allemaal op tafel tovert met groente in de hoofdrol. Ik vind namelijk echt dat we met z’n allen een stuk minder vlees moeten eten. Ik heb grote bewondering voor chefs die daarin het voortouw nemen, de restaurantwereld draait toch nog wel erg om vlees en vis. En verder zou ik graag een keertje bij happyhappyjoyjoy willen eten! Ik ben dol op Aziatisch eten en dan is happyhappyjoyjoy op dit moment toch wel een beetje de place to be. En ok, nog eentje dan, ik zou ook graag bij restaurant Achter de poorte in Elburg eten. Komt het even goed uit dat we deze kerst een etentje daar van mn ouders cadeau hebben gekregen!

Elianne uit eten 2Elianne uit eten 1

2. Wat koop je altijd kant en klaar maar wil je zelf helemaal from scratch maken?

Oohh, dit is echt een moeilijke vraag. Ik vind alles leuk om zelf te maken! In ieder geval wil ik dit jaar zelf een kersstol of paasstol maken. Dat was mijn plan voor afgelopen kerst al, maar het kwam er toch niet van. In de herkansing voor 2016 dan maar. En ik heb ook nog nooit zelf hummus gemaakt, terwijl ik het bijna elke week wel eet. Te erg!

3. Welk gerecht zou je nog een keer willen proeven?

De meeste dingen die ik wil proeven maak ik zelf wel.. Dus wat dat betreft weet ik het niet zo goed. Ik denk dat ik dan voor iets ga wat ik zelf niet kan maken. Op sterrenniveau zeg maar, met allemaal exclusieve ingrediënten en moeilijke kooktechnieken. Wat precies maakt me dan niet zoveel uit.

4. Wat wil je nog aan je keukenstash toevoegen?

Tsja, elke keer als ik iets voor in de keuken koop, krijg ik thuis standaard de vraag: ‘is dit nou nodig?’ Ik vind dan van wel natuurlijk.. Maar als ik echt helemaal los zou mogen gaan, dan zou ik een super-de-luxe keukenmachine kopen, liefst van Kitchenaid. Oh, en ook zo’n mooie gekleurde koelkast van smeg! Die zijn zo gaaf. Ik denk niet dat dat er in 2016 van komt helaas..

5. Wat is je ultieme foodie wens?

Helaas heb ik een hele slechte rug en kan ik daarom niet al te lang achter elkaar in de keuken staan. Ik moet het allemaal heel goed doseren zeg maar. Maar mijn ultieme foodie wens zou zijn dat ik genoeg energie heb om een heel uitgebreid diner te maken voor mijn hele familie. Dat lijkt me echt zo gezellig!

6. In welk land wil je de oorspronkelijke versie van een gerecht proeven?

Mijn blog heet natuurlijk niet voor niets De wereld op je bord. Ik ben dol op het ontdekken en proeven van gerechten van over de hele wereld. Het liefst zou ik dan ook nog veel reizen maken om de lekkerste gerechten op te sporen, vooral naar Azië. In ieder geval zou ik de authentieke versie van Thaise rode en groene curry willen proeven. Dat is hier thuis toch wel echt een heel favoriet gerecht.

Chinese plattelandAuthentieke smaken – aanschuiven bij de lokale bevolking op het Chinese platteland tijdens mijn reis naar China.

7. Wat wil je leren eten?

Eh, niets?

8. Voor wie zou je nog een keertje willen koken?

Eigenlijk kook ik het allerliefst voor mijn lief Renko. Ik weet namelijk hoe ontzettend hij het waardeert! En ook al heb ik dit al honderden keren gedaan, ik hoop het nog heel vaak te kunnen doen. Romantisch toch?

9. Wat zou je nog willen leren in de keuken?

Ik vind nieuwe dingen leren in de keuken een van de leukste dingen van het koken. Dus ja, ik heb nog een heel lijstje. Wat er onder meer opstaat: een hele vis fileren, brood bakken, zelf pasta maken en Thaise currypasta from scratch (oh dat had bij vraag 2 gemoeten). Oh, en wat meer basiskennis over bakken zou wel handig zijn, want ik moet elke keer de verhoudingen voor een cake of taart weer opzoeken.

10. Welke foodchallenge zou je nog een keer willen doen?

De Vegan challenge! Een maand lang alleen maar veganistisch eten. En guess what, ik trap 2016 hiermee af! Ok, met uitzondering van 1 januari, want dan wil ik onbeperkt oliebollen ed eten 😉 Het lijkt me interessant om te zien of mijn lichaam daarop reageert en ik wil me meer bewust worden van wat ik eet, of iets dierlijk of plantaardig is. Ik houd jullie op de hoogte van deze challenge!

Zo, dat was de food bucketlist tag alweer. Wat staat er op jouw food bucketlist?

Volg De wereld op je bord nu ook op Facebook en Instagram! Dan blijf je altijd up-to-date 🙂

Happy new year!

4 reacties op “Food bucket list en vooruitblik 2016

  1. Oh je moet echt eens hummus maken! Het is binnen 2 minuten klaar en ook nog eens veel goedkoper dan het kant-en-klaar te kopen 🙂

    1. Haha ja je hebt helemaal gelijk. Ik heb alle ingrediënten eigenlijk ook altijd wel op voorraad.. Leuke blog heb jij trouwens ook! 🙂

  2. Willemijn

    Ik ben heel benieuwd hoe de Veganchallenge je bevalt! Misschien moeten wij dat ook eens doen, want we eten behoorlijk plantaardig, maar nog nooit hardcore een maand lang geprobeerd… Zelf hummus maken is in ieder geval een handig begin;) Alvast een mooi foodjaar toegewenst! Liefs uit Rotterdam

    1. Ja wel leuk he zo’n veganchallenge, mooie uitdaging! Nu snel alle yoghurt en eieren nog opmaken.. 😉 Ik zal je laten weten hoe het ons bevallen is. En ik ga zeker hummus maken, heb jullie recept (van de bruiloft) ook nog in de kast liggen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tip