De afgelopen 10 dagen heb ik op mijn blog een echte ‘curry10daagse’ gehad. Elke dag een nieuw curry recept! Thanks voor al jullie reacties en leuk dat zoveel van jullie al met de curry’s aan de slag zijn gegaan. Mocht je nou denken, curry10daagse waar heb je het over? Of heb je een aantal curry’s gemist? Geen nood, vandaag zet ik ze nog even allemaal op een rijtje. Ook handig voor als je later deze blog leest en op zoek bent naar lekkere curry recepten 🙂
1. Laksa curry soep – Maleisisch
Met deze currysoep combineer je het beste van 2 werelden, namelijk curry en soep! De soep heeft een basis van currypasta, bouillon, kokosmelk en noedels en maak je verder zelf af met je favoriete ingrediënten. Ik deel een heerlijke versie met sugar snaps, ei en garnalen. Deze currysoep zet je ook nog eens binnen een half uurtje op tafel.
2. Vindaloo curry – Indiaas
Deze vindaloo curry is door jullie het beste bekeken de afgelopen dagen en dat snap ik wel! Doordat je het lamsvlees of de kip heel lang in de currysaus laat sudderen, wordt het vlees botermals en valt het zo uit elkaar. In combinatie met de pittige currysaus heb je dan een toprecept, dat je zeker eens geprobeerd moet hebben.
3. Curry met gedroogd fruit en noten – Indiaas
Met deze vegetarische en vegan curry zet je eens iets heel anders op tafel. De curry is gevuld met onder andere abrikozen, rozijnen, amandelen en pistachenoten en dat geeft een heerlijke rijke smaak. Ideaal voor een dagje zonder vlees.
4. Bloemkool-aardappelcurry – Indiaas
Bloemkool met aardappels, maar dan in een totaal ander jasje. Ik houd niet erg van bloemkool en aardappels, maar op deze vegetarische curry ben ik dol. De zelfgemaakte currypasta geeft een heerlijke boost aan de bloemkool en aardappels. Schep mij nog maar een keer op!
5. Tikka masala met groenten – Indiaas
We gaan opnieuw op de vegetarische tour met deze Tikka Masala met groenten. Ik gaf mijn eigen draai aan de bekende kip Tikka Masala, door de kip te vervangen door broccoli, zoete aardappel en aubergine. Zo krijg je een gezonde curry, mild van smaak, en daarom ook geschikt om met kinderen te eten.
6. Curry uit Koeweit met kip en limoen – Arabisch (Koeweit)
Deze curry is een vreemde eend in de bijt, want als enige niet afkomstig uit Azië. Dit gerecht bewijst echter dat je voor een lekkere curry ook prima in Koeweit terecht kan! De gedroogde limoenen geven een hele bijzondere smaak aan de curry. Zeker een reden om even langs een Midden-Oosterse supermarkt te fietsen om gedroogde limoenen te scoren (of bestel ze online).
7. Groene currypasta maken – Thais
Niets lekkerder dan zelfgemaakte currypasta. Dit ontdekte ik pas een paar weken geleden, terwijl het eigenlijk zo makkelijk is om je eigen currypasta te maken. Deze kun je vervolgens gebruiken in een heerlijke Thaise curry, zoals onderstaande viscurry.
8. Thaise viscurry – Thais
Een perfect samenspel van zachte vis, romige kokosmelk, pittige currypasta en frisse limoen. Need I say more? Maken dus! Oh ja, binnen 30 minuten tover je dit pareltje al op tafel.
9. Thaise gestoomde viscurry – Thais
Dit recept lijkt wel wat op het vorige curryrecept, alleen maak je hier de curry klaar door hem te stomen. Zo wordt de vis superzacht. En heel makkelijk, binnen no time is je eten klaar. Zin om je uit te sloven voor je gasten? Maak dan zelf bakjes van bananenblad voor een authentieke en bijzondere presentatie.
10. Review: 50 curry’s uit Thailand – Thais
Ok, dit is niet echt een recept. Maar ik kan me voorstellen dat je enthousiast bent geworden en nog veel meer curry’s wilt eten! Houd dan sowieso deze blog in de gaten, want er komt regelmatig een nieuw curryrecept voorbij. Je kunt echter ook zelf aan de slag met de Thaise keuken met het kookboekje ’50 curry’s uit Thailand’. Wist je trouwens dat er ook zo’n boekje over Indiase curry’s bestaat? Het heet, heel toepasselijk, ’50 curry’s uit India’.
Al eerder maakte ik nog andere curryrecepten klaar, ook echte aanraders voor de currylovers onder ons. Het zijn deze Madrascurry met lamsvlees, vegetarische Indiase Dhalcurry van linzen en een vegetarische variatie op het bekende kip Korma, maar dan met aardappel en aubergine.
Welk currygerecht zou jij hier absoluut nog terug willen zien?