25 food vragen tag

Voor mij is een blog meer dan een verzameling recepten. Het is wat mij betreft óók de bedoeling dat je degene achter de blog zo tussen de regels door wat beter leert kennen. Dat kan onder andere door mij te volgen op Instagram en door mijn blogs te lezen. Het leek mij echter leuk om eens een ‘food tag’ in te vullen, een soort interview met mezelf 😉 Door antwoord te geven op 25 vragen leren jullie mij weer een beetje beter kennen. Deze #25foodvragentag heb ik niet zelf bedacht, maar komt van de leuke blog van Pauline Weuring, Uit Pauline’s Keuken. Goed, daar komt ie!

1. Wat is je favoriete ontbijt?

Ik houd van variatie in mijn ontbijt, maar er zijn wel een paar favorieten. Doordeweeks ontbijt ik vaak met warme havermout met een sausje van warm rood fruit of stukjes gebakken appel met kaneel. In de zomer wissel ik de havermout wat vaker in voor yoghurt met (zelfgemaakte) granola. In het weekend of in vakanties ontbijt ik het liefst met pancakes!

2. Hoe drink je je koffie?

Eh, niet. Ik houd niet echt van koffie, buiten de deur drink ik nog weleens een latte macchiato of een cappuccino. Thuis drink ik eigenlijk altijd thee. Mijn favoriet is chai tea. Ik haal mijn thee altijd bij een theewinkeltje waar ze heerlijke losse thee verkopen (De Plantage in Elburg).

3. Wat zit er op je lievelingsbroodje?

In ieder geval iets warms. Dat kan een kroket zijn, maar ook een tosti met ham en kaas of een panini met pesto, mozzarella en tomaat.

4. Soep of salade?

Soep! Renko en ik zijn allebei dol op soep en ik maak regelmatig een grote pan. Favoriet is deze pompoensoep met rode curry. Die kun je trouwens ook prima met wortel of zoete aardappel maken.

5. Wat is je favoriete kookboek?

Persiana van Sabrina Ghayour. Ik heb zeker de helft van de recepten gemaakt. Maar ook Made in India van Meera Sodha is erg geliefd.

6. Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Heel lastig, ik ben dol op allebei. Het wordt dan toch maar nooit meer zoet, want van alleen maar zoete dingen eten zou ik erg misselijk worden denk ik.

7. Welke keuken (land) is je favoriet?

De Arabische keuken. Wat een waanzinnige smaakcombinaties kennen ze daar. Met stipt op nummer 2 de Thaise keuken.

8. Wat is je favo foodfilm?

Ik ken helemaal niet zo heel veel foodfilms eigenlijk. Misschien Chocolat?

9. Wat is je meest ultieme guilty pleasure?

Diepvriespizza’s, haha.

10. Wie is je grootste inspiratiebron?

Pff, ik zou het echt niet weten. Mijn inspiratie haal ik overal vandaan.

11. Thuis koken of uit eten gaan?

Uit eten gaan! Dat is voor mij echt een uitje, juist ook omdat het vanwege mijn gezondheid niet vaak kan.

12. High end of low profile?

High end. Ik kan echt genieten van een chique entourage en luxe eten. Maar eigenlijk vind ik bijna alles wel leuk, zo lang het geen boeren vreetschuur is 😉

13. Wat is je lievelingsrestaurant?

Als ik uit eten ga, is dat meestal in mijn woonplaats Elburg. Favorieten daar zijn Da Pietro, t Olde Regthuys en Achter de Poorte.

14. Boodschappen doe ik bij..

Ik laat elke week de boodschappen bezorgen door Albert Heijn. Losse dingetjes haal ik bij de bakker, visboer en groenteman.

15. Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..

Pff, onmogelijke vraag. Voor mij gaat het dan echt om een totaalbeleving van smaak, sfeer en bediening. Afgelopen jaar heb ik waanzinnig genoten van het menu bij restaurant NU in Girona. 11 verfijnde, prachtige, smaakvolle gerechtjes waar ik echt van gesmuld heb.

16. Wat is je favo cocktail?

Eerlijk, ik drink nooit cocktails. Ik ben dol op (rode) wijn en drink verder af en toe een whisky en in de zomer soms een biertje.

17. Koffie met George Clooney of Heston Blumenthal? 

Ehh, die zijn toch echt veel te oud voor mij, haha.

18. Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Olijfolie, kaneel, Thaise currypasta, sojasaus, knoflook en citroenen.

19. Mijn favo snack is..

Chocolade van Tony’s Chocolonely. Vooral de melkchocolade met karamel zeezout vind ik onweerstaanbaar. Qua hartig houd ik erg van kroketten en bitterballen.

20. Wat zit er op jouw pizza?

Thuis maak ik regelmatig plaatpizza met kaas, salami, champignons, uien en paprika. Bij een pizzeria kies ik ook graag voor een quattro formaggio (vier kazen) pizza.

21. Wat lust je echt niet?

Ik houd niet van roggebrood, boerenkool, haring, orgaanvlees en brood met veel margarine.

22. Mijn favoriete foodblog is..

Francesca Kookt, Culy, Aziatische-Ingredienten, Uit Pauline’s Keuken en Koken met Karin (en stiekem nog veel meer).

23. Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..

Ik heb een half jaar in China gewoond en toen heb ik genoeg vreemde dingen op. Maar vraag me niet naar de ingrediënten.

24. Wat staat er op je food bucket list?

Eten bij happyhappyjoyjoy in Amsterdam en de Librije in Zwolle. Ook zou ik graag een grote woonkeuken met kookeiland willen. En last but not least, ik hoop nog veel te kunnen reizen om nieuwe smaken en gerechten te ontdekken.

25. Ik kan niet leven zonder..

Alles is natuurlijk relatief.. maar ik zou het echt niet leuk vinden als ik niet meer zelf kan koken!

 

 

 

Eén reactie op “25 food vragen tag

  1. Renko

    Ik kan niet zonder…

    FOUT antwoord ?
    Het correcte antwoord is: mijn stoere man ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tip