Review: Proef China foodbox

Vandaag review ik eens iets anders dan kookboeken. Dit keer schrijf ik over een foodbox en wel een hele speciale. Namelijk de Proef China foodbox van Echte Gerechten. In deze foodbox vind je allerlei ingrediënten uit de Chinese keuken, om zo thuis de lekkerste Chinese gerechten op tafel te kunnen toveren. Ik heb de foodbox voor jullie getest en vandaag deel ik mijn ervaringen.

Echte Gerechten

Echte Gerechten is in 2015 opgericht door Marjolein de Bruijn. Net als ik is zij dol op eten van over de hele wereld en is het haar hobby om de lekkerste gerechten op te sporen. Om deze gerechten op een authentieke manier te kunnen maken, heb je echter vaak ingrediënten nodig die lastig verkrijgbaar zijn. Zeker als je niet in de stad woont, is dat best een uitdaging. Zo vraag ik soms mensen om iets voor mij mee te nemen, struin ik het internet af en rijden we regelmatig een eindje om om een toko te bezoeken. Nu weet ik door mijn kookervaring precies wat ik nodig heb, maar als je voor het eerst in een toko komt, kan dat best heel overweldigend zijn. Echte Gerechten vind dat dit makkelijker moet kunnen en heeft daarvoor een vernieuwend idee bedacht. Namelijk een foodbox waarin al deze specifieke, lastig verkrijgbare producten zitten. Het is de missie van Echte Gerechten om het voor iedereen mogelijk te maken om thuis te genieten van authentieke recepten uit keukens van landen over de hele wereld. Iets waar ik gelijk enthousiast van word!

Proef China

De eerste foodbox is onlangs verschenen en draait helemaal om de Chinese keuken. Ik heb zelf 5 maanden in China gewoond en weet daardoor aardig wat over de Chinese keuken. Ik was daarom ook erg benieuwd of ik de Chinese geuren en smaken zou herkennen in de producten en recepten uit de foodbox. In de Proef China foodbox vind je in totaal 12 Chinese producten. Dit zijn allemaal houdbare producten. De versproducten koop je er zelf bij op het moment dat je uit de foodbox wilt gaan koken. Deze foodbox heeft dus een andere opzet dan andere maaltijdboxen zoals Hello Fresh of de Allerhande box. Dat vind ik in dit geval ook heel logisch, want dan kun je zelf kiezen wanneer je zin hebt in een Chinese maaltijd en zit je niet 7 dagen achter elkaar Chinees te eten. De versproducten zijn bij elke supermarkt goed verkrijgbaar, denk aan ingrediënten als kipfilet, broccoli, wortel of bosui. In de box zelf vind je de producten waar je anders naar op zoek zou moeten in de toko. In de box zit bijvoorbeeld oestersaus, Shao Hsing rijstwijn, bamboescheuten, gedroogde shiitake paddenstoelen en vijfkruidenpoeder. Op de hoeveelheden is niet bezuinigd, je hebt aan deze ingrediënten een royale hoeveelheid zodat je even vooruit kunt.

Foodbox china 2

Foodbox china 3

Recepten

De Proef China foodbox bestaat niet alleen uit ingrediënten, maar ook uit een uitleg over de gebruikte producten en receptkaarten. Je vindt in deze box 6 Chinese recepten die je kunt maken met de producten uit de foodbox. Daarnaast worden op de blog van Echte Gerechten regelmatig nieuwe recepten geplaatst waarvoor je de ingrediënten uit de foodbox ook kunt gebruiken. Bij elk recept staat duidelijk aangegeven welke ingrediënten je nodig hebt en wat je aan versproducten nog bij de supermarkt moet halen. De recepten zijn over het algemeen in 20-40 minuten te bereiden en zijn niet ingewikkeld. In de Chinese keuken draait alles om voorbereiding, snijden en klaarzetten en dan op het laatste moment alles op heel hoog vuur wokken. Als je de receptkaarten stap voor stap volgt, kan er weinig misgaan. Ik maakte 5 van de 6 recepten klaar en die werden hier thuis met enthousiasme ontvangen. De biefstuk met broccoli en bamboescheuten is onze favoriet, die is heerlijk van smaak door de gember, oestersaus en sojasaus. De recepten zijn niet spicy, dus ook geschikt om met kinderen te eten. Wie wel van spicy houdt, voegt net als ik wat chilipeper toe.

Eindoordeel

Wat mij betreft is deze foodbox een absolute aanrader. De combinatie van producten en recepten is goed gevonden en tijdens het eten van deze gerechten was ik in mijn gedachten weer even terug in China. Ik zou de foodbox vooral aanraden als je nog niet heel bekend bent met de Chinese keuken. Wie zijn weg door de toko blindelings kent en regelmatig authentiek Chinees kookt, heeft waarschijnlijk veel van de producten al in huis. Maar wil je eens wat anders op tafel zetten dan Frans of Italiaans en ben je nieuwsgierig naar de Chinese keuken? Dan ga je zeker veel plezier beleven aan de Proef China foodbox. Ik hoop dat er snel een 2e foodbox aankomt!

De Proef China foodbox is te bestellen voor €34,95 inclusief verzendkosten. Als je ziet wat je hiervoor krijgt, vind ik dat een hele nette prijs. Je kunt de box hier bestellen.

Disclaimer: deze review bevat producten die ik gratis opgestuurd heb gekregen. Wat ik schrijf is echter volledig mijn eigen mening.

Foodbox china 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tip