Review Asian Cookbox

Eind december werd ik door Asian Cookbox benaderd met de vraag of ik hun net gelanceerde foodbox wilde testen. Ik ben dol op de Aziatische keuken en weet dat veel van mijn lezers dat ook zijn, dus ik ben aan de slag gegaan! Ik vind het belangrijk om een kookboek of foodbox grondig te testen voordat ik een review schrijf, zodat jullie er ook Ć©cht wat aan hebben. Ik heb namelijk bij sommige reviews weleens het gevoel dat de auteur niet veel meer gedaan heeft dan het kookboek doorgebladerd, degene die mij daarop betrapt, mag me aan de schandpaal nagelen šŸ˜‰ Ook de Asian Cookbox heb ik dus grondig voor jullie getest! Benieuwd naar mijn oordeel? Lees dan vooral de rest van de review!

De Asian Cookbox

Allereerst een beetje achtergrond. De Asian Cookbox is in december 2016 gelanceerd door initiatiefnemer Danny Bettingers. Deze foodbox is bedoeld voor liefhebbers van de Aziatische keuken, die graag thuis met Aziatische recepten aan de slag willen, maar moeite hebben om die pure, authentieke Aziatische smaak op tafel te toveren! Daarvoor heb je namelijk niet alleen kennis van de Aziatische keuken nodig, maar Ć³Ć³k de juiste ingrediĆ«nten. De Asian Cookbox voorziet in beide en geeft je 22 verschillende authentieke Aziatische producten, maar ook een receptenboekje met 15 recepten om zelf de lekkerste Aziatische gerechten op tafel te toveren.

Producten

In de box vind je verschillende houdbare Aziatische producten, zoals currypasta’s, kokosmelk, vissaus, oestersaus, limoenbladeren en palmsuiker. De versproducten, die allemaal goed verkrijgbaar zijn in de supermarkt, haal je er zelf nog bij. Deze box heeft dus een heel ander concept dan bijv. de HelloFresh of Allerhande box en lijkt meer op de ProefChina box die ik eerder al reviewde. Alle producten zijn uit AziĆ« afkomstig en geven echt die authentieke, Aziatische smaak aan je gerechten. Een aantal producten zijn echt voor het gemak, zo vind je in de box een aantal zakjes met kruidenpasta’s die je aan je groenten en vlees toevoegt, waardoor je gelijk die Aziatische smaak toevoegt, maar verder zelf nauwelijks werk hoeft te doen. Ideaal op drukke dagen! Tegelijk zorgt dat ervoor dat als het zakje op is (de meeste currypasta’s zijn genoeg voor 1 maaltijd) dat je hetzelfde gerecht niet nogmaals kunt maken, tenzij je nog een box besteld of zelf op pad gaat naar de toko. Van een heel aantal andere producten kun je overigens wel meerdere maaltijden maken, zo kun je met oa de sesamolie, vissaus, sojasaus en sweet chilisaus wel een aardig tijdje vooruit.

De box heeft een brede opzet, want ‘AziĆ«’ is natuurlijk nogal een ruim begrip. Toch vind je in de box vooral gerechten uit Zuid-oost AziĆ« (Thailand, MaleisiĆ«, Vietnam, Singapore), met een klein uitstapje naar China, Japan en IndonesiĆ«. De Zuid-Aziatische keuken (India) is in deze box niet vertegenwoordigd.

Recepten

Behalve de Aziatische producten, bevat de box ook een prachtig receptenboekje. Geheel in kleur en met mooie foto’s, je ziet duidelijk dat hier veel tijd in is gestoken. Dit vind ik dan ook Ć©Ć©n van de grote pluspunten van de Asian Cookbox. De recepten zijn over het algemeen niet moeilijk te maken, de meeste gerechten kun je zeker in 30 minuten op tafel zetten. Ik heb voor jullie 7 van de 15 recepten getest, deze waren allemaal erg goed van smaak en de instructies zijn duidelijk. De recepten zijn met name gericht op de liefhebber van de Aziatische keuken die nog niet teveel ervaring heeft met het klaarmaken van Aziatische gerechten en niet al teveel moeite wil doen. Wanneer jij het type bent dat het liefst alle currypasta’s helemaal zelf ‘from scratch’ maakt, dan zijn deze recepten niet geschikt voor je. Er wordt gebruik gemaakt van kant-en-klare currypasta’s, deze vind je in de box. Het zijn kwalitatief gezien hele goede currypasta’s, ik maak hier zelf graag gebruik van. Zelf currypasta maken is leuk en lekker, zie bijvoorbeeld mijn recept voor groene currypasta, maar soms is gemak ook wel fijn en dan zit je met deze recepten helemaal goed. Wat kun je onder andere verwachten? Vietnamese loempia, Thaise kokossoep met garnalen (tom kha kung), Thaise pad krapow moo (zie foto hieronder), Chinese chow mein en Maleisische Panang curry. Vooral die laatste viel hier thuis erg goed in de smaak.

Eindoordeel

Je hebt het waarschijnlijk al wel gemerkt: ik ben enthousiast over de Asian Cookbox! De box is bomvol gevuld met mooie producten waar ik met heel veel plezier mee gekookt hebt. We hebben gesmuld van de recepten en ik ga de recepten die ik nog niet gemaakt hebt, zeker nog proberen! Het grote voordeel van een foodbox met houdbare producten, vind ik dat je zelf kan kiezen wanneer je zin hebt om er mee aan de slag te gaan. Het bijgevoegde receptenboekje vind ik een grote pre, 15 heerlijke recepten, waarvan het grootste deel hoofdgerechten, maar je vind ook een aantal hapjes en bijgerechten in het boekje. Ik zou deze foodbox vooral aanraden als je dol bent op Aziatisch eten en daar graag thuis mee aan de slag wilt, zonder al teveel moeite te hoeven doen. Ben jij een doorgewinterde toko bezoeker voor wie de Aziatische keuken geen geheimen meer kent? Dan ben je niet helemaal de doelgroep. Maar ik denk dat de meesten van ons in de eerste categorie zullen vallen en dan weet ik zeker dat je veel plezier aan deze foodbox gaat beleven. Wat mij betreft mogen er nog meer volgen!

De Asian cookbox kost ā‚¬49,95 incl. verzendkosten. Je kunt hem hier bestellen.

Disclaimer: deze review bevat producten die ik gratis opgestuurd heb gekregen. Wat ik schrijf is echter volledig mijn eigen mening.

EĆ©n reactie op “Review Asian Cookbox

  1. Pingback: Opzeggen Asian Cookbox - NlOpzeggen.Com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tip