Ingrediënt: bosuitjes (6)

Het is alweer meer dan een jaar geleden dat ik voor het laatst een recept publiceerde in de serie 'KNORR wereldgerechten zonder pakjes en zakjes'. Jullie dachten vast dat deze serie een stille dood gestorven was, maar ik blaas hem vandaag nieuw leven in met een zelfgemaakte versie van de 'beef Shanghai'. Dat was trouwens nog niet zo eenvoudig, want in de Chinese keuken bestaat er simpelweg geen beef Shanghai recept. Ik denk dat ze deze naam bij Knorr gewoon uit de hoge hoed getoverd hebben, het klinkt goed, maar in Shanghai zullen...

Het recept van vandaag is weer zo'n makkelijk gerecht voor doordeweekse dagen. Gevuld met verse groenten zodat je zonder moeite aan de 250 gram groente per dag komt die het Voedingscentrum aanraadt om per persoon per dag te eten. Daarnaast is het (gelukkig) ook gewoon een heerlijk gerecht, dat je in 25 minuten op tafel tovert.Ik heb het over de gewokte groenten in Chinese zwarte pepersaus. Dat is niet de roomsaus met zwarte peper die je misschien weleens bij je biefstuk gegeten hebt, maar een Chinese saus met onder andere...

Ik vond het wel weer eens tijd worden voor een recept uit Zuid-Amerika op de blog. Ik ben zelf vooral thuis in de (meeste) keukens uit Azië, Europa en het Midden-Oosten. Maar ook in andere delen van de wereld is zó veel lekkers te ontdekken. Met mijn blog daag ik mezelf uit om steeds weer nieuwe gerechten te ontdekken om daar vervolgens mijn eigen versie van te maken voor op de blog. Deze keer ben ik aan de slag gegaan met een Braziliaanse kippastei, ook wel torta de frango genoemd. Het is een feestelijk gerecht en een beetje...

Ongeveer een jaar geleden maakte ik voor het eerst pad Thai, hét gerecht van Thailand. Het was toen ook de bedoeling om dit voor de blog te maken, maar ik was niet tevreden over de smaak. Ik wilde proberen om tofu in de pad Thai te verwerken. Elke keer als ik tofu bereid, loopt het uit op een mislukking. Zo ook die keer. Ik heb me er maar bij neergelegd dat ik het gewoon niet lekker vindt. Onlangs ging ik opnieuw aan de slag met pad Thai, maar dan een versie zónder tofu. Ik werd niet teleurgesteld. Wat een feestje voor je smaakpapillen...

Een paar maanden geleden brachten mijn opa en oma een leuk kookboek voor mij mee uit een tweedehands boekenwinkel. Het boek heet 'de Aziatische keuken' en het werd uitgegeven in 1993. Dat is wel te zien ook, het boek heeft nauwelijks foto's en de foto's die er zijn, maken dat je juist géén zin krijgt in het eten. Toch vind ik zo'n boek super leuk, want het is voor mij dan juist een uitdaging om een recept te kiezen en daar een versie 'anno 2017' van te maken.Ik koos een recept uit de Birmese keuken (bij veel mensen ook...

Eén van de meest populaire KNORR wereldgerechten is volgens mij de kip Siam. Ik kreeg in elk geval veel verzoekjes om met een zelfgemaakte versie van dit gerecht te komen. Vandaag is het zover! Dus als je dol bent op kip Siam en dit gerecht graag zonder pakjes en zakjes wilt bereiden, is dit your lucky day. Kip Siam is een Thais gerecht met kip, groenten en cashewnoten. Een paar simpele ingrediënten eigenlijk, die je naar een hoger niveau tilt door het toevoegen van knoflook, gember, sojasaus en oestersaus. De zachte kip en...

Tip