Kip Siam

Thais - KNORR wereldgerechten - bereidingstijd: 25 minuten

Eén van de meest populaire KNORR wereldgerechten is volgens mij de kip Siam. Ik kreeg in elk geval veel verzoekjes om met een zelfgemaakte versie van dit gerecht te komen. Vandaag is het zover! Dus als je dol bent op kip Siam en dit gerecht graag zonder pakjes en zakjes wilt bereiden, is dit your lucky day. Kip Siam is een Thais gerecht met kip, groenten en cashewnoten. Een paar simpele ingrediënten eigenlijk, die je naar een hoger niveau tilt door het toevoegen van knoflook, gember, sojasaus en oestersaus. De zachte kip en rijst, zoute oestersaus en sojasaus en knapperige bosuitjes en cashewnoten combineren perfect en maken dit gerecht tot een aangename smaaksensatie in je mond. Daarbij is het gerecht erg makkelijk te bereiden en dus ideaal voor drukke doordeweekse dagen. Als je voorgesneden groenten neemt, kun je dit zeker binnen 20 minuten op tafel toveren. Vanaf nu geen excuus meer om naar de pakjes vol met zout, smaakversterkers en vulmiddelen te grijpen dus!

De naam kip Siam komt trouwens van de oude naam van Thailand. Tot 1939 heette Thailand namelijk Siam. Kip Siam betekent dus eigenlijk zoveel als Thaise kip. Is dat raadsel ook weer opgelost 🙂

Wil je meer KNORR wereldgerechten zelf maken? Hier vind je alle wereldgerechten die ik tot nu toe gemaakt heb. Daar komt elke 2 weken weer een nieuw gerecht bij, dus volg mij op Facebook of Instagram om op de hoogte te blijven!

Ingrediënten voor  personen

Wat ga je doen

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de kip in blokjes en laat marineren in de helft van de sojasaus. Hak de knoflook en gember fijn. Snijd de groenten in blokjes/reepjes.

Verhit een beetje olie in een wok of hapjespan. Bak hierin de kip, gember en knoflook tot de kip rondom bruin begint te worden. Voeg dan de groenten toe. Bak nog 5-10 minuten mee tot de groenten de gewenste garing hebben (knapperig of juist wat zachter).

Snijd ondertussen de bosui in ringetjes. Voeg de oestersaus en resterende sojasaus toe. Voeg eventueel wat sambal toe als je van pittig houdt.

Serveer de kip en groenten bij de rijst en bestrooi met bosuitjes en cashewnoten.

2 reacties op “Kip Siam

  1. Linda Jager

    Super lekker en simpel. Dit kan ik !!:en is snel klaar en dat is ook fijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tip