Ingrediƫnt: mais (3)

In het weekend (vooral op zaterdag) vind ik het heerlijk om echt comfortfood te maken. Op zaterdag hoeft het eten van mij niet per se al te gezond te zijn, maar elke zaterdag patatdag vind ik ook zo hetzelfde. Daarom varieer ik er vrolijk op los, met bijvoorbeeld Italiaanse kipburgers, zelfgemaakte pizza's, pannenkoeken of snelle Turkse pizza's. Afgelopen zaterdag kon ik weer een nieuw gerecht aan mijn 'zaterdagrepertoire' toevoegen, namelijk deze heerlijke nacho schotel met tortillachips, bonen en guacamole. Een regelrecht succesnummer! Dit...

Deze Surinaamse pasteitjes zullen op geen enkel Surinaams feestje ontbreken. Wat voor ons de kaas, worst of bitterballen is, is voor de Surinamers pastei. Ik snap dat wel, ik zou het zelfs geen enkel probleem vinden om onze kaas en worst in te ruilen voor deze pasteitjes. Want oh, wat is dit lekker zeg! Ik moet zeggen dat ik eerst wat bedenkingen had, vooral vanwege de doperwten en wortelen die er in gaan. Dat riep bij mij toch de associatie op van die goedkope potten met worteltjes en doperwten, en laat ik daar nu net niet van...

Tip