Surinaamse pasteitjes

Surinaams - Hapjes - bereidingstijd: 30 minuten + 15 min. oventijd

Deze Surinaamse pasteitjes zullen op geen enkel Surinaams feestje ontbreken. Wat voor ons de kaas, worst of bitterballen is, is voor de Surinamers pastei. Ik snap dat wel, ik zou het zelfs geen enkel probleem vinden om onze kaas en worst in te ruilen voor deze pasteitjes. Want oh, wat is dit lekker zeg! Ik moet zeggen dat ik eerst wat bedenkingen had, vooral vanwege de doperwten en wortelen die er in gaan. Dat riep bij mij toch de associatie op van die goedkope potten met worteltjes en doperwten, en laat ik daar nu net niet van houden. Maar zo in het geheel gaat het prima! De iets drogere vulling combineert goed met het vettere bladerdeeg. Ik heb er voor gekozen om allemaal kleine pasteitjes te maken, je kunt ook 1 grote pastei maken. Bedek hiervoor een ovenschaal met bladerdeeg en leg hier de vulling in, dek dit weer af met bladerdeeg. Je zou ook nog kleinere pasteitjes kunnen maken, gebruik dan een half plakje bladerdeeg per hapje. Het is maar net wat je zelf leuk vindt!

 

Ingrediënten voor  portie (10 pasteitjes)

Wat ga je doen

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Kook de kipfilet in een pan met ruim water en het maggiblokje in ongeveer 12-15 minuten helemaal gaar. Laat de kip een beetje afkoelen en pluis de kip daarna met je handen helemaal uit elkaar, in kleine stukjes.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de wortelen in kleine stukjes.

Verhit een beetje olie in een wok en fruit de ui en knoflook hier in aan, tot de ui begint te glanzen. Voeg dan de kip, wortel, doperwten, mais, kappertjes, masala, sambal en ketjap toe. Roer goed door elkaar en bak kort. Proef of het mengsel goed op smaak is, breng indien nodig verder op smaak met peper en zout. Draai het vuur uit.

Leg op elk plakje bladerdeeg een ruime eetlepel van de vulling. Klap de plakjes als een driehoekje dicht en druk de randjes goed aan met een vork. Bestrijk de flapjes met het ei.

Bak de Surinaamse pasteitjes ongeveer 18 minuten in de oven.

Lekker om te serveren met een beetje piccalilly of sambalketchup (meng een beetje sambal door de ketchup).

4 reacties op “Surinaamse pasteitjes

    1. Leuk! Moest even googelen wie phoewa qua familie ook alweer precies is, maar ik heb het gevonden hoor, haha 😉

  1. Meena

    Ik maak dat ook! Alleen zet ik geen masala erin!!

    1. Nice! Ik vind Surinaamse masala zo lekker dat ik het heel graag aan mijn recepten toevoeg 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tip