Ingrediënt: paprika's (5)

Ongeveer 2 jaar geleden deelde ik dit recept voor gevulde paprika's met rijst en gehakt met jullie. Nu ben ik nog steeds echt dol op gevulde paprika's, maar die vulling met gehakt en rijst was ik inmiddels toch een beetje zat. Bovendien eet ik steeds vaker vegetarisch en dan is zo'n recept met gehakt ook niet ideaal. Gelukkig heb ik op zulke momenten meestal genoeg variatie ideeën in mijn hoofd en de laatste tijd maak ik mijn paprika's vaak met een couscousvulling. Het is een klein beetje zoals in dit recept voor couscoussalade,...

Deze week is het de nationale week zonder vlees, zoals ik ook al eerder in mijn vegetarische weekmenu schreef. Ik heb het idee dat het aardig wat losmaakt in Nederland. Ik las in ieder geval vandaag in Trouw een interessant artikel over 'vlees eten is immoreel', de NOS besteedde er aandacht aan en ik zie het ook overal op social media voorbijkomen. Maar ook de 'tegenstanders' laten zich niet onberoerd, zo vond vlees.nl het allemaal wat overdreven aangezet (goh, wat zou hun belang daarbij zijn..)? Persoonlijk vind ik het goed...

In het weekend (vooral op zaterdag) vind ik het heerlijk om echt comfortfood te maken. Op zaterdag hoeft het eten van mij niet per se al te gezond te zijn, maar elke zaterdag patatdag vind ik ook zo hetzelfde. Daarom varieer ik er vrolijk op los, met bijvoorbeeld Italiaanse kipburgers, zelfgemaakte pizza's, pannenkoeken of snelle Turkse pizza's. Afgelopen zaterdag kon ik weer een nieuw gerecht aan mijn 'zaterdagrepertoire' toevoegen, namelijk deze heerlijke nacho schotel met tortillachips, bonen en guacamole. Een regelrecht succesnummer!Dit...

Het is de laatste week echt koud buiten. Dat vraagt om verwarmend comfortfood. Ik heb echt zin in soepen en stoofpotjes, laat de salades nog maar even wachten tot het weer voorjaar wordt! Ik ben dol op stoofpotjes. Je hebt eigenlijk maar heel weinig werk aan de voorbereiding en de rest gaat dan vanzelf. Na een paar uur stoven heb je echt een magisch resultaat. Rijke smaken en vlees dat van je vork uit elkaar valt. Heerlijk. Deze keer koos ik voor een Hongaars stoofpotje, pörkölt, bij ons beter bekend als goulash. Een echte...

Na alle decembervreugde pak ik nu de draad weer op. Vanaf nu verschijnt er daarom ook regelmatig weer een nieuw 'KNORR wereldgerecht zonder pakjes en zakjes' op de blog. Ik heb inmiddels al heel wat wereldgerechten gemaakt! Elke keer weer is het leuk om een huisgemaakte, smaakvolle en gezonde(re) versie van de wereldgerechten op tafel te zetten. Alle recepten die ik tot nu toe heb gepubliceerd, vind je hier. Vandaag vullen we dat lijstje aan met de Portugese kip piri piri.Maar vast een waarschuwing vooraf: de KNORR versie...

Tip