Wij eten niet heel vaak aardappels, vlees en groente, maar zo af en toe heb ik er weer eens zin in. Ik kies dan meestal voor gegrilde groente ipv de traditionele Hollandse gekookte groente. Door groente te grillen wordt de smaak versterkt en behoud de groente zijn knapperigheid veel beter. Groente die je heel goed kunt grillen zijn bijvoorbeeld aubergine, paprika, bimi, courgette en groene asperges. Om ervoor te zorgen dat de groente en aardappels niet te droog zijn, wordt er in Hollandse huishoudens vaak jus bij geserveerd (al...
Land: Spaans (2)
Patates con mojo stond al heel lang hoog op mijn to cook lijstje. Eigenlijk sinds wij in november 2014 op huwelijksreis gingen naar Gran Canaria. Daar zijn patates con mojo namelijk volksgerecht nummer 1. Je ziet het echt overal. Vond ik niet erg, het is namelijk superlekker. De aardappeltjes worden in een flinke laag zout gekookt, waardoor ze een beetje rimpelig worden en heel smaakvol. Dat zout eet je trouwens niet allemaal op hoor. Bij deze aardappeltjes wordt een mojo saus geserveerd. De rode mojo saus wordt met paprika en...
Soms ontstaat er uit het niets ineens een heerlijk recept. Dat gebeurde mij bij deze ovenschotel met chorizo, aardappeltjes en groenten. Ik wilde snel iets maken, het moest niet teveel werk zijn en zo bedacht ik deze ovenschotel. En dat pakte deze keer heel goed uit! Niet altijd hoor trouwens, soms mislukken mijn experimenten compleet. Maar die recepten houd ik dan ook stilletjes voor me ;) Dit Spaanse gerecht is makkelijk te maken, want je hoeft alleen maar wat snijwerk te doen en dan doet de oven de rest. De smaak van de...