Brownie cheesecake

Taart - Amerikaans - bereidingstijd: 30 min. + 1,5 uur oventijd + 4 uur opstijven

Er bestaan zo onbeschrijfelijk veel lekkere dingen dat ik het jammer vind dat je ze niet allemaal kunt eten, omdat je dan wel heel erg rond zou eindigen. Maar af en toe flink genieten van een stukje taart, chocolade of koek maakt alles wel een stuk leuker. Vind ik dan he 🙂 Ik had nog nooit een cheesecake gemaakt, dus dat werd hoog tijd. Het leek me superlekker om dit te combineren met een browniebodem, omdat ik een cheesecake anders wel erg machtig en veel hetzelfde vind. En het werd lékker.. dat wil je niet weten. Of juist wel en dan moet je deze taart zeker gaan maken!

Ik maakte de taart voor de 19e verjaardag van mijn zusje Marije en de brownie cheesecake werd erg goed ontvangen door alle gasten. Het is ook helemaal niet zo’n moeilijke taart om te maken, in totaal ben je maar een half uurtje echt actief bezig. En verder moet je wel gewoon op tijd beginnen (de dag van tevoren is prima), omdat de taart 1,5 uur in de oven gaat en daarna ook nog in de koelkast verder moet opstijven. Heb jij natuurlijk geen omkijken naar, maar wel handig om te weten voor je planning. Ik vulde de brownie cheesecake met frambozen en dat combineerde perfect met de chocolade en de zachte cheesecake. Als je ze door het beslag doet net als ik, krijg je wel wat scheurtjes. Ik vind dat niet erg, maar als je dat niet wilt kun je ze ook na het bakken als versiering bovenop aanbrengen. In dat geval zou ik het trouwens wel aanraden om verse frambozen te gebruiken, want diepvriesframbozen zien er vaak niet zo mooi meer uit na het ontdooien. Je komt er wel uit he? 

Ingrediënten voor 1 cheesecake (12 stukjes)

Brownie cheesecake 2

Voor de browniebodem

  • 120 gram roomboter
  • 120 gram pure chocolade (cacaogehalte 70%)
  • 150 gram fijne suiker
  • 2 eieren
  • 50 ml melk
  • 120 gram zelfrijzend bakmeel

Voor de bovenlaag

  • 500 gram zachte roomkaas
  • 90 gram witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille aroma
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 250 gram frambozen (diepvries)

Extra nodig:

  • springvorm met een diameter van 24 cm
  • mixer

Wat ga je doen

Verwarm de oven voor op 180°C.

Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de bodem en de randen in met boter.

Klop de eieren voor de browniebodem los in een kommetje.

Smelt de boter en de chocolade in een pannetje op laag vuur. Roer glad en haal van het vuur. Voeg de suiker toe en roer door het chocolademengsel. Voeg direct daarna de eieren, melk, bloem en een snufje zout toe. Roer tot een mooi glad beslag.

Giet het beslag in de springvorm en strijk het glad uit.

Bak de browniebodem 25 minuten in de oven. Maak ondertussen de bovenlaag. Verlaag de oventemperatuur tot 160°C als de browniebodem uit de oven is.

Klop voor de bovenlaag de roomkaas, suiker, eieren en vanille-aroma met een mixer tot een gladde massa. Roer als laatste de yoghurt en frambozen erdoor. Giet het mengsel op de browniebodem. Bak de taart nog 50-60 minuten, tot het binnenste bijna droog is. De cheesecake mag nog een klein beetje ‘drillerig’ zijn als je er op druk, hij gaat nog verder opstijven in de koelkast.

Laat de brownie cheesecake een beetje afkoelen op het aanrecht. Zet de taart vervolgens nog minimaal 4 uur in de koelkast om te laten opstijven.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tip