Dadeltaart

Amerikaans - taart - bereidingstijd: 25 min. + 2 uur opstijven

Het is weer tijd voor de foodblogswap! Elke maand doe ik mee aan de foodblogswap en kook ik een gerecht van een andere leuke blog. Deze maand werd de blog Foodquotes mij toegewezen. Een leuke blog vol heerlijke recepten. Simone is de blogger achter Foodquotes en bij haar kun je ook terecht voor voedingsadvies. Veel van haar recepten zijn vrij van gluten, lactose en geraffineerde suikers. Zo niet het recept dat ik voor deze foodblogswap heb gekozen! Deze dadeltaart is namelijk een echte guilty pleasure. Absoluut een van de lekkerste zoetigheden die ik de afgelopen tijd gehad heb. Zelfs mensen die niet van dadels houden, zijn dol op deze taart.

Het leuke van dit recept vind ik dat het een familierecept van Simone is. Ze heeft dit recept van haar vader. Ik ging er mee aan de slag, maar gaf er wel mijn eigen draai aan. Zo verving ik een deel van de biscuitjes door walnoten, die passen namelijk perfect in deze dadeltaart. Ook gebruikte ik dadelstroop in plaats van honing, als je dit ook in huis hebt, is dat een aanrader. Het kan natuurlijk ook gewoon met honing. En tot slot halveerde ik het recept, want ja, van zulke zaligheden kan ik niet afblijven.. 🙂

Ingrediënten voor 9-12 stukjes

Dadeltaart 2

  • 250 gram dadels
  • 80 gram biscuitjes (bijvoorbeeld mariabiscuit)
  • 50 gram walnoten
  • 75 gram bruine basterdsuiker
  • 2 el dadelstroop of honing
  • 1 ei
  • 110 gram boter
  • kokosrasp

Wat ga je doen

Snijd de dadels in kleine stukjes. Snijd of breek de biscuitjes ook in kleine stukjes. Hak de walnoten in kleine stukjes.

Smelt de roomboter in een klein pannetje op laag vuur. Voeg als de boter gesmolten is de suiker toe. Roer goed door tot de suiker is opgelost.

Voeg ook de dadels en dadelstroop of honing aan het mengsel toe. Voeg al roerende het ei toe.

Meng vervolgens de biscuitjes en walnoten door het mengsel. Roer goed door zodat alles goed vermengd raakt.

Bekleed een kleine ovenschaal of brownievorm met bakpapier. Schenk het mengsel hierin. Strijk het eventueel een beetje glad met een mes.

Strooi de geraspte kokos over de dadeltaart. Dek af met folie en laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

 

2 reacties op “Dadeltaart

  1. Yvonne

    Als je glutenvrije kaakjes gebruikt is het een heerlijk taartje voor mensen met een glutenallergie. Onze schoondochter vind hem heerlijk

  2. Bianca

    Hoi, klopt het dat het mega kleverig plakkerig en zoet is?
    Heb recept gevolgd, had op iets anders gehoopt.
    Gr Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tip