Persoonlijke update

Hi lieve volgers, op deze zonnige zaterdag even een kleine update van mijn kant. De komende tijd ga ik het wat rustiger aan doen met bloggen. Dat wil zeggen: niet meer elke week een nieuw recept én elke week een nieuw weekmenu. Zoals jullie misschien weten (ik schrijf er af en toe wat over) heb ik last van rugklachten / chronische pijn. Nu komen rugklachten natuurlijk veel voor, maar bij mij is het zodanig dat ik inmiddels volledig ben afgekeurd en een groot deel van de dag op bed moet liggen. Al een paar jaar is dat nu de situatie, maar helaas zit er nog geen verbetering in. Om mijn lichaam de kans te geven een beetje tot rust te komen, ga ik het in overleg met mijn arts de komende periode nog wat extra rustig aan (proberen te) doen. Nu ben ik daar helemaal niet goed in… 😉 maar het is wel nodig dus dat motiveert.

Om die reden heb ik besloten om een tijdje minder nieuwe artikelen te delen op de blog. Ik weet niet precies voor hoe lang, ik denk een paar maanden. Ik deel dan voorlopig geen nieuwe weekmenu’s en maar heel beperkt nieuwe recepten. Dit doe ik alleen als ik toevallig een keer energie heb om te koken en wat nieuws te maken. Ik zie dus wel even hoe of wat. Niet dat de blog daarmee stil komt te liggen, want De Wereld op je Bord is nog steeds een site vol lekkere en makkelijke recepten van over de hele wereld. En die vliegen gelukkig niet ineens weg. Er staan al meer dan 200 recepten online. Daar kun je dus vast nog wel een tijdje mee vooruit. Je kunt hier alle recepten per categorie en hier alle recepten per land bekijken. Onder de categorie ‘inspiratie’ kun je ook oude weekmenu’s terugvinden als je wilt.

Ik blijf (een beetje) actief op Instagram, je kunt me daar volgen als je dat leuk vindt. Heb je een vraag over een recept oid, stuur gerust een mailtje of laat een reactie achter, dan zal ik daar op reageren.

Liefs, Elianne

13 reacties op “Persoonlijke update

 1. Carine Vannieuwenhuyse

  beste Elianne,
  op de eerste plaats vind ik het héél erg voor jou…jammer dat er geen oplossing wordt gevonden voor je klachten.
  Zelf heb ik se site nog maar een half jaar ontdekt, maar ik ben er weg van! Supergerechten! Ik heb wel nog het één en ander uit te proberen, ik val dus nog niet zonder ideeën.
  Verder wens ik je veel geduld om goed te herstellen.

  Warme groet,
  Carine

 2. Rianda Korevaar

  Lieve Elianne,
  Ik vind het moedig dat je deze stap zet. Kracht ligt in kwetsbaarheid.
  En wat mijzelf betreft; het geeft mij tijd om je heerlijke recepten onder de knie te krijgen.?
  Mama

 3. Suzanne B.

  Ik vond het al zo rustig! Veel sterkte met alles, en we blijven hier gewoon genieten van je recepten. Dankzij jouw blog zijn we nu helemaal curryfan :-).

 4. Anja

  Op zoek naar een blauwebessentaart vond ik jouw originele recept. Speciaal naar de winkel voor de kardemom. Want mocht niet ontbreken. Potje laten vallen op de keukenvloer! Gelukkig nog een theelepel kunnen redden want de winkels waren inmiddels dicht. En de taart kunnen bakken.
  Inmiddels heb ik weer een nieuw potje gehaald want het is inderdaad net even dat andere smaakje wat het m doet. Ik heb de taart weggegeven als kado en hij viel erg in de smaak. Dus ga ik hem binnenkort opnieuw maken, maar dan voor mijn eigen verjaardag. Ik zal je laten weten wat ik er zelf van vond.
  Vandaag met de stofzuiger door het huis geweest. Het rook heerlijk naar de kardemom ;
  Heb net je site verder bekeken. Ziet er ontzettend leuk uit. Ook ik kan nog wel even vooruit 😉 Ik wens je vooral heel veel sterkte toe. Goed van je dat je je grenzen bewaakt. Hartelijke groeten en beterschap van Anja.

  1. Hoi Anja, dankjewel nog voor je leuke (en ook wel grappige) berichtje! Ik heb eens een heel potje paprikapoeder laten vallen in het eten.. nou dat was niet meer te redden. Super dat de taart zo in de smaak viel als cadeau, hopelijk vind je hem zelf net zo lekker! Leuk dat je m’n site hebt bekeken, er staan inderdaad genoeg recepten op om even vooruit te kunnen ;). Ik moet nog even een tijdje rust houden, maar daarna ga ik weer nieuwe recepten delen hoor! Groetjes Elianne

 5. Els

  Ik dacht al, ik zie geen nieuwe recepten meer van die ene leuke site. En ik kon maar niet op de naam komen . Gelukkig had ik je app op mijn mobiel staan ontdekte ik net.
  Ik wens jou héél veel sterkte toe en hopelijk kom je weer terug. Je recepten zijn echt fantastisch ?‍?❤
  Groetjes Els

  1. Dankjewel voor je lieve berichtje! Leuk dat je mijn website ontdekt hebt, gelukkig heb je hem nu weer ’teruggevonden’. Super dat de recepten in de smaak vallen. Er komen in de toekomst zeker weer nieuwe recepten aan hoor! Ik moet nu goed op mezelf letten, maar ik hoop dat ik over een tijdje weer kan koken en dus nieuwe recepten kan maken. Groetjes Elianne

 6. Cato

  Hi Elianne,
  Bedankt voor je laatste update. Ik had nog niet gereageerd, maar denk regelmatig aan je. Ik hoop dat het je helpt om het een tijdje rustig aan te doen. Intussen ga ik weer een recept zoek op je website, want je zit in mijn systeem. Dank voor al die heerlijke, kleurrijke recepten.
  Mijn dochter had laatst je recept gemaakt van de Salade Nicoise met gerookte kabeljauw. Een voetbalvriend kwam eten bij hen; hij werkt bij een bekend Utrechts tapas-restaurant. Hij was helemaal verrukt van je salade en gaf wel 5 x dankjewel aan mijn dochter (dankzij jou!). Het ga je goed en graag tot ziens!

  1. Hoi Cato, dankjewel voor je leuke berichtje! Super dat de recepten in de smaak vallen en bijzonder om te horen dat je regelmatig aan me denkt. Leuk verhaal ook van je dochter! Ik blijf nog even rustig aan doen, maar ik hoop over een tijdje weer nieuwe recepten te delen! Groetjes Elianne

 7. Marleen van den Toren

  Ha Elianne,
  Vandaag was ik weer eens op jou site, het was even geleden, maar ik zocht je overheerlijke Gado gado recept, de saus is zo heerlijk, dat ze zelfs in Rotterdam Zuid weer pindasaus zijn gaan eten. Ik kan voorlopig nog wel vooruit met je recepten, maar voor jou hoop en wens ik dat je weer in staat zult zijn nieuwe recepten uit te proberen en verder te gaan met dewereldopjebord.nl. Mooie site, met veel heerlijke, eerlijke recepten!

 8. Heidy Breed

  Beste Elianne, ik heb net je site ontdekt op zoek zijnde naar vega thai pad.
  Ik ga het morgen maken. Veel beterschap en hou je aan het advies van je dokter.

  Leuk dat e zoveel recepten zijn dus voorlopig kunnen we lekker koken.

 9. Beelke Delver

  Beste Elianne,
  Je site heb ik ongeveer drie maanden geleden pas ontdekt. En met veel enthousiasme heb ik al diverse recepten uitgeprobeerd. Die passen heel goed bij mij, ze zijn echt lekker en ook goed te doen! Bovendien zijn er veel vegetarische recepten bij. Dank je wel!
  Ik heb de site ook al aan diverse anderen aangeraden.

  Hartelijke groet en het allerbeste toegewenst,
  Beelke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tip