Thaise groene currypasta

Thais - curry pasta - bereidingstijd: 20 min.

Voor het maken van een goede Thaise curry is het belangrijk om een goede currypasta te gebruiken. Meestal gebruik ik een kant-en-klare currypasta, maar dan wel eentje van goede kwaliteit. Ik koop altijd de currypasta’s van Mae Ploy (te koop bij de Toko) en ben daar over het algemeen erg tevreden over. Maar ik wilde nog altijd eens zelf mijn currypasta from scratch maken. Ik bekeek verschillende recepten en maakte daar mijn eigen recept van op basis van de ingrediënten waar ik aan kon komen. Ik wil met jullie namelijk geen recepten delen met ingrediënten die erg moeilijk verkrijgbaar zijn. Tegelijk ben ik op zoek naar een authentieke smaak. Volgens mij heb ik met dit recept de juiste balans te pakken. Een heerlijke Thaise groene currypasta, en dan proef je echt wel het verschil met een kant-en-klare pasta. Een zelfgemaakte currypasta geeft meer diepgang in smaak en moet je dus zeker eens proberen. En oh ja, please don’t blame me voor het gebruik van de keukenmachine. Want het hoort natuurlijk met een vijzel. Maar ja, daar heb ik geen geduld voor. En het is ook niet nodig (vind ik dan he).

Ingrediënten voor ca. 10 eetlepels

Groene currypasta

 • 50 gram groene chilipepers
 • 2 sjalotten (gemiddeld formaat)
 • 10 knoflookteentjes (gemiddeld formaat)
 • 1,5 eetlepel galanga of verse gember
 • 2 stengels citroengras
 • 1 el limoenrasp
 • 1 tl fijngehakte korianderwortel of koriandersteeltjes (niet de blaadjes gebruiken)
 • 2 tl gemalen komijn
 • 2 tl gemalen koriander
 • 2 tl trassi of vissaus (laat weg voor vegetarisch / vegan)

Extra nodig:

 • keukenmachine (of vijzel en spierballen)

Wat ga je doen

Snijd het kapje van de chilipepers. Pel de sjalotten en snijd grof. Pel de knoflooktenen. Schil de galanga of verse gember.

Meng in de keukenmachine eerst de galanga en citroengras fijn, dit is vaak nogal taai, dus het werkt beter om dit vast voor te pureren. Voeg vervolgens de andere ingrediënten toe en laat de keukenmachine draaien tot je een gladde currypasta hebt. Dit duurde bij mij ongeveer 5-10 minuten. Voeg eventueel op het einde een beetje water of olie toe.

Je kunt de Thaise groene currypasta in de koelkast in een afgesloten potje ongeveer 2 weken bewaren. Je kunt de currypasta ook in een ijsblokjesvorm invriezen en voor gebruik de benodigde hoeveelheid ontdooien.

Eén reactie op “Thaise groene currypasta

 1. Pingback: Snel succes: Thaise viscurry - De Wereld op je Bord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tip