Snel succes: Thaise viscurry

Thais - hoofdgerecht - bereidingstijd: 10 min. + 15 min. koken

Nadat ik deze Thaise viscurry serveerde kon Renko de hele avond en volgende morgen niet ophouden met roepen hoe fantastisch hij wel niet is. Nou heb ik een nogal extraverte man, maar we kunnen volgens mij wel de voorzichtige conclusie trekken dat dit een erg lekker recept is. Jammer dan wel weer dat ik het niet helemaal zelf had bedacht 😉 Terwijl het eigenlijk zo simpel is! Het recept voor deze Thaise viscurry komt uit het kookboek ’50 curries uit Thailand’ van Vatcharin Bhumichitr. Ik schreef er eerder hier al een review over. De Thaise keuken is een hele pure keuken en met een paar ingrediënten kun je de heerlijkste dingen maken. Citroenblaadjes zijn in dit recept wel echt een aanrader voor een authentieke Thaise smaak. Gebruik limoensap als je er niet aan kunt komen. Ik ben benieuwd of jullie deze curry ook zo lekker vinden!

Ingrediënten voor 2 personen

Thaise viscurry 2

  • 250 gram witte vis (kabeljauw, schol)
  • 200 ml kokoscrème
  • 1 el groene curry (gebruik kant-en-klare of maak zelf currypasta met dit recept)
  • 5 citroenblaadjes of het sap van 1/2 limoen
  • 1 tl palmsuiker
  • 1 tl vissaus
  • 1 rode peper

Wat ga je doen

Zet een braadpan op laag vuur en doe hier de kokoscrème en de groene curry in. Als de kokoscrème zacht is geworden, voeg je ook de citroenblaadjes of het limoensap, palmsuiker en vissaus. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Leg de vis voorzichtig in de curry, ga nu niet meer roeren, want dan valt de vis uit elkaar.

Breng de saus tegen de kook aan en zet dan het vuur laag. Laat met het deksel op de pan ongeveer 5 min. staan, tot de vis gaar is. Hoe lang je vis precies nodig heeft, is afhankelijk van de dikte van de vis. De vis is gaar als deze een beetje uit elkaar valt als je eraan zit.

Snijd ondertussen de rode peper in hele dunne schuine ringen. Leg de rode peper op de vis en serveer.

Lekker met witte rijst.

Eén reactie op “Snel succes: Thaise viscurry

  1. Pingback: 10x curry recepten - De Wereld op je Bord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tip