Thaise salade met pindadressing

Thais - Bijgerecht - bereidingstijd: 25 minuten

Recepten met pindasaus kun je wat mij betreft nooit genoeg hebben! Daarom heb ik vandaag weer een lekker recept voor jullie: Thaise salade met pindadressing. Qua soort gerecht lijkt deze salade enigszins op Indonesische gado gado, waarin groenten, ei en pindasaus ook de hoofdrol spelen. Deze salade smaakt echter toch weer heel anders, doordat je andere groenten gebruikt en de pindasaus op smaak brengt met Thaise ingrediënten ipv Indonesische. Ik maak regelmatig een Thaise curry waarin alleen vlees of vis zit. In zo’n geval is deze salade een perfect bijgerecht om toch ook aan je portie groente te komen. Daarmee doe ik de salade trouwens wel tekort, want deze salade met pindadressing eet je echt niet alleen om aan je groentes te komen!

In deze salade gaan zowel warme als koude ingrediënten en dat maakt dat je uiteindelijk een lauwwarme salade hebt. Daarom vind ik dit zo’n salade die je prima het hele jaar door kunt eten. Je kunt de salade als bijgerecht geven, maar het is ook een heerlijk lunchgerecht. Je zou aan de salade ook nog wat stukjes gebakken kip of tofu kunnen toevoegen, dan maak je er een ‘volwaardige’ maaltijdsalade van. Het recept is dan geschikt voor 2 personen ipv 4 personen. Eet smakelijk!

Ingrediënten voor  personen

Wat ga je doen

Kook de eieren ca. 7 minuten in ruim water. Haal de eieren uit het water en laat afkoelen.

Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Kook de sperziebonen in een pan met heet water in ongeveer 8-10 minuten beetgaar (proef zelf wat je lekker vindt qua stevigheid). Laat een beetje afkoelen.

Snijd ondertussen de tomaten, paprika en komkommer in blokjes. Overgiet de taugé met kokend water.

Meng in een saladekom de tomaten, paprika, komkommer en taugé met de vissaus en het limoensap. Voeg ook de boontjes toe als ze wat afgekoeld zijn.

Nu gaan we de pindadressing maken. Verhit een beetje olie in een (steel)pannetje. Bak hierin de rode currypasta 1 minuut aan, voeg dan ook de overige ingrediënten toe. Roer goed tot de pindakaas helemaal is opgelost en warm nog even door. Als je pindadressing te dik is, voeg je wat heet water toe (ik gebruikte ongeveer 50 ml water). Proef of je de pindasaus zo goed van smaak vindt, maak hem naar smaak zouter met vissaus, zoeter met suiker, zuurder met limoensap of pittiger met rode currypasta.

Pel de eieren en snijd in kwarten. Verdeel de eieren over de salade.

Hak de pinda’s grof. Strooi de pinda’s over de salade en serveer met de pindadressing.

Lekker met witte rijst en een stukje kip of vis. De salade smaakt ook heerlijk bij deze Thaise kipburgers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tip