Brownies voor Valentijn

Amerikaans - cake/brownie - bereidingstijd: 30 min. + 30 min. oventijd

Love is in the air! Met Valentijn is het natuurlijk hartstikke leuk om je lover te verrassen. En dat hoeft echt niet met zo’n commercieel Valentijnstroepje, nee bak gewoon lekker zelf iets! Natuurlijk iets met chocolade, want dat is goed voor het endorfinegehalte en dus voor de liefde. Deze brownies zijn een succesnummer kan ik uit persoonlijk ervaring vertellen. De brownies zijn wat mij betreft perfect van structuur, niet te vast maar ook niet te kruimelig. En met lekker veel pure chocolade erin, dat is natuurlijk altijd 10x beter dan met alleen cacaopoeder. Om het helemaal af te maken, heb ik een topping van witte chocolade met hartjessprinkles gemaakt. Als je dat nou te zoetsappig vindt, kun je de sprinkles ook gewoon weglaten, of vervangen door verse aardbeien of frambozen. Maak er wat moois van voor je lover zou ik zeggen. En geniet er zelf ook lekker van 🙂

Ingrediënten voor ca. 12 stukjes

Brownies voor Valentijn 2

  • 115 gram roomboter
  • 150 gram pure chocolade met een cacaogehalte van ongeveer 70%
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 110 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl vanille-essence
  • 1 el cacao
  • 100 gram witte chocolade
  • evt. sprinkles ter versiering

Extra nodig:

  • bakblik van ongeveer 28×18 cm (iets kleiner kan ook, dan worden de brownies wat hoger).

Wat ga je doen:

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Vet het bakblik in met boter of olie en en bekleed de bodem met bakpapier.

Smelt de boter en chocolade au bain-marie (in een kom boven kokend water). Roer het mengsel glad en voeg dan de suiker, een snufje zout en de vanille-essence erdoor. Voeg de eieren een voor een toe en klop ze stuk voor stuk goed los.

Zeef het zelfrijzend bakmeel en de cacao boven het beslag. Roer het beslag glad, dit gaat gemakkelijk met een lepel, mixen is niet nodig.

Giet het beslag in het bakblik. Bak de brownies ca. 30-35 minuten, tot de bovenkant egaal bruin is en een sateprikker er bijna schoon uitkomt. Laat de brownies afkoelen voordat je de saus bereidt.

Smelt voor de topping de witte chocolade au bain marie en roer glad. Verdeel de witte chocolade over de brownie. Als je het leuk vindt, kun je nu de brownie versieren met sprinkles.

Vier de liefde!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tip