Chocolademousse met olijfolie en sinaasappel

Grieks - nagerecht - bereidingstijd: 20 min. + 30 min. opstijven

Er zijn van die dagen dat ik maar aan 1 ding denken kan: chocolade. Het hoeft niet veel te zijn, maar je maakt mij dolblij met een stukje goede chocolade bij de thee. Daarom werd het tijd voor een goed chocoladedessert op de blog. Want zeg nou zelf, een dessert vol chocolade, dat is toch niet te weerstaan? Daarom maakte ik een verrukkelijke chocolademousse. Het recept hiervoor komt uit het kookboek ‘De Griekse eilanden’ waarvan ik afgelopen week al een review deelde. In dit recept wordt geen rauw ei gebruikt. Het is een behoorlijk machtige en stevige chocolademousse, daarom serveer je hem in kleine porties. Geloof me, aan onderstaand recept heb je echt meer dan genoeg voor 4 personen. Je brengt de chocolademousse op smaak met een beetje sinaasappelrasp, want sinaasappel en chocolade is een match made in heaven. Als je sinaasappellikeur of cognac in huis hebt, voeg je hier nog een scheutje van toe, en dan is het feest helemaal compleet. Geniet ervan!

Ingrediënten voor 4 personen

Chocolademoes met olijfolie 2

  • 125 gram pure chocolade met minstens 70% cacao
  • 1 el suiker (eventueel meer naar smaak)
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 120 ml slagroom
  • snufje zout
  • 1/4 tl vanille-extract
  • sinaasappelrasp van 1/2 sinaasappel
  • evt. 1 el sinaasappellikeur of cognac
  • 2 el amandelschaafsel

Wat ga je doen

Rooster het amandelschaafsel in een klein koekenpannetje tot het lichtbruin begint te verkleuren.

Smelt de chocolade en suiker au bain-marie in een kom boven een pan met kokend water. Roer goed door en voeg de olijfolie toe als de chocolade gesmolten is.

Klop de slagroom tot zachte pieken. Laat de chocolade iets afkoelen (maar niet tot hij stolt) en roer het zout, vanille-extract sinaasappelrasp en evt. de likeur door de chocolade. Schep de chocolade vervolgens voorzichtig door de slagroom. Proef of je de smaak lekker vindt en voeg eventueel nog wat suiker of likeur toe.

Schep de mousse in 4 schaaltjes en zet 30 minuten in de koelkast. Bestrooi vlak voor het serveren met het amandelschaafsel, en eventueel met nog wat sinaasappelrasp.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tip