enchiladas

Mexicaans - hoofdgerecht - bereidingstijd: 25 min. + 20 min. oventijd

Sinds de opmars van de tortillawraps in de supermarkt ergens in de jaren ’90, zijn ze volgens mij in geen gezin meer weg te denken. Ik ken eigenlijk niemand die niet van Mexicaanse tortilla’s houdt. En terecht, ik ben er zelf ook dol op! Het leek me daarom de hoogste tijd om hier op de blog eens een recept met tortillawraps te delen. Ik heb gekozen voor enchiladas, wraps gevuld met een saus en daarna gebakken in de oven. Enchiladas worden meestal met kip gemaakt, maar ik vind ze vegetarisch minstens zo lekker. Ik kies voor een vulling met tomatensaus, zwarte bonen en mozzarella. De bonen combineren heerlijk met de romige mozzarella. Bij ons op tafel inmiddels een klassieker. 

Ingredienten voor 2 personen

Enchiladas (wraps)

  • 6 tortillawraps
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • blik gepelde tomaten
  • 0,5 el oregano
  • 0,5 el komijn
  • 0,5 el paprikapoeder
  • evt. jalopenopeper
  • klein blikje zwarte bonen
  • bol mozzarella
  • 75 gram geraspte kaas
  • evt. klein bosje verse koriander

Wat ga je doen

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes.

Verhit een beetje olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook even aan. Voeg de paprika toe als de ui zacht begint te worden en bak ca. 5 minuten mee. Voeg dan de gepelde tomaten, oregano, komijn en paprikapoeder toe, en eventueel een fijngesneden jalopenopeper. Laat op laag vuur eventjes koken.

Snijd ondertussen de mozzarella in dunne plakjes. Vet de ovenschaal in met een beetje boter of olie.

Verdeel een klein beetje van het tomatenmengsel over een tortillawrap. Beleg de wrap verder met een lepel zwarte bonen en ongeveer 2 plakjes mozzarella. Rol de wraps op en leg in de ovenschaal. Herhaal dit bij alle wraps, maar zorg dat je ongeveer 1/3 deel van het tomatenmengsel overhoudt.

Verdeel het resterende tomatenmengsel over de wraps. Strooi ook de geraspte kaas over de wraps.

Bak de wraps 15-20 minuten in de oven, tot de kaas goed gesmolten is.

Hak ondertussen de koriander fijn (als je deze gebruikt).

Bestrooi de wraps met de fijngehakte koriander. Serveer direct.

Tip: voor een vegan versie laat je de kaas achterwege en verdeel je na het bakken een in stukjes geprakte avocado over de tortillawraps. Ook dat is een heerlijke combinatie!

4 reacties op “enchiladas

  1. Linda

    Hoi Elianne,

    Vanavond deze gemaakt! Echt heerlijk en ook prima voor groep mensen te maken. Dankjewel. Ga zo door.

    Liefs Linda

    1. Hoi Linda, leuk om te horen dat je de enchiladas gemaakt hebt! Gelukkig dat het in de smaak viel 🙂

  2. Ik

    Hallo Elianne,
    Leuk dat je ook aan de VEGAN denkt maar niet alles de kaas wordt niet door hen gegeten ook de mozarella eten ze niet.

    1. Hallo, het is in principe geen vegan gerecht, maar ik geef als tip dat als je de kaas (geraspte kaas en mozzarella) weglaat, het gerecht wel degelijk vegan is en ook nog steeds heel erg lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tip