Snel succes: taco’s met mole saus

Mexicaans - hoofdgerecht - bereidingstijd: 30 min.

Deze Mexicaanse taco’s met mole saus zijn echt waanzinnig lekker. Dan weet je dat maar vast :). Mole is een Mexicaanse saus met pure chocolade, specerijen, noten, fruit en chili’s, die traditioneel van wel 30-40 ingrediënten wordt gemaakt, met allemaal aparte bereidingsprocessen. Een middagvullend project dus. Gelukkig zijn er ook snellere versies. Deze mole saus heb je in een handomdraai gemaakt en is evengoed intens lekker! De ingrediëntenlijst heb ik ook wat ingekort voor je, er gaat trouwens alsnog genoeg lekkers in. Waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten al in huis, dus laat je hier niet door afschrikken. De mole saus combineer ik in dit recept met kip, taco’s, avocado en cherrytomaat. Een superlekkere combi en echte aanrader, want deze taco’s met mole staan ook nog eens binnen 30 minuten op tafel.

Ingrediënten voor 4 personen

Tacos 2

  • 12 taco’s
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 2 avocado’s
  • half bosje verse koriander
  • 400 gram kippendijen
  • klein blikje bonen (zwarte bonen of kidneybonen)

Voor de mole saus

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 2 rode pepers
  • 5 tomaten
  • 1 limoen
  • 1 onrijpe banaan
  • 3 tl komijnpoeder
  • 40 gram rozijnen
  • 3 tl kaneel
  • half bosje verse koriander
  • 50 gram ongezouten pinda’s
  • 50 gram extra pure chocolade

Extra nodig:

  • keukenmachine

Wat ga je doen

Pel de sjalot en knoflooktenen. Snijd het kapje van de rode pepers. Snijd de tomaten in kwarten en de banaan in een grove stukken.

Pureer de sjalot, knoflook, pepers, tomaten, banaan, pinda’s, rozijnen, komijn, kaneel, koriander en het limoensap tot een saus (oftewel: alle ingrediënten voor de mole behalve de chocolade). Verhit een beetje olie in een pan en kook hierin de mole saus op laag vuur ongeveer 15-20 minuten.

Snijd ondertussen de kippendijen in blokjes. Verhit een beetje olie in een wok of koekenpan en bak de stukjes kip hierin tot ze vanbinnen goed gaar zijn. Voeg dan de bonen toe.

Verwarm de taco’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de avocado’s in dunne plakjes en halveer de cherrytomaatjes. Snijd de koriander grof.

Voeg nadat de mole saus zo’n 15 minuten heeft geprutteld de chocolade toe en laat smelten. Proef de saus en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.

Vul de taco’s met een beetje kip en bonen, wat mole saus en maak af met avocado, cherrytomaatjes en koriander.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tip