Geroosterde pompoen met halloumi en vadouvan

Indiaas - Hoofdgerecht - bereidingstijd: 30 min. + 40 min. oventijd

Onlangs kreeg ik een proefpakketje met 4 receptkaarten opgestuurd van Kollors. Dit is een nieuw concept, waarbij je elke maand 4 vegetarische recepten thuisgestuurd krijgt, met daarbij de bijbehorende specerijen die voor het recept nodig zijn. Een leuk idee voor als je vaker vegetarisch wilt koken, maar nog niet zo goed weet wat dan lekkere recepten zijn. Al kun je dan natuurlijk ook op mijn blog kijken, daar staan volop vegetarische recepten :). Ik ben zelf niet helemaal de doelgroep van het Kollors concept, mijn keukenkastje staat namelijk vol met zo’n beetje alle denkbare specerijen(mengsels), maar ik vond het wel leuk om een lekker recept van Kollors met jullie te delen. Al geef ik er wel een beetje mijn eigen draai aan, dat is onvermijdbaar ;).

Op Instagram heb ik gevraagd welk recept jullie het lekkerste lijkt en daar kwam de geroosterde pompoen met halloumi en vadouvan als winnaar uit. Misschien heb je nog nooit van halloumi of vadouvan gehoord. Halloumi is een vrij stevige kaas die meestal gemaakt wordt van schapen-, geiten- en koeienmelk. Het is afkomstig uit Cyprus en je kunt halloumi heerlijk bakken in de pan. Het is tegenwoordig bij de meeste supermarkten wel te koop. Je kunt het ook vervangen door paneer, dit is een stevige Indiase kaas die je op dezelfde manier kunt bakken. Je krijgt dan echt een Indiaas gerecht. Vadouvan is een kruidenmengsel dat oorspronkelijk uit India afkomstig is. Het lijkt op kerrie (en daar kun je het ook door vervangen). Een heerlijk recept in deze nazomer/herfsttijd, nu de flespompoenen volop verkrijgbaar zijn.

Ingrediënten voor  personen

Wat ga je doen

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd de pompoen in kwarten en verwijder de pitten. De schil kun je laten zitten. Snijd de pompoen vervolgens in blokjes van ongeveer 2×2 cm.

Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat, bestrooi met wat peper en zout en een klein beetje olie en bak ongeveer 40 minuten in de oven tot je er met een mesje gemakkelijk doorheen glijdt.

Ongeveer 20 minuten voor de pompoen klaar is, ga je verder met de rest. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Hak de verse munt grof. Hak de cashewnoten of pecannoten grof. Was indien nodig de spinazie.

Verwarm een beetje olie in een grote koekenpan of wok en bak hierin de ui en knoflook ongeveer 10 minuten aan.

Snijd de halloumi in dunne plakken en bak in een andere koekenpan in een klein beetje olie de halloumi aan beide kanten bruin. Je kunt ook paneer gebruiken, deze wordt meestal in blokjes gesneden, maar bak je verder op dezelfde manier.

Haal de halloumi uit de koekenpan en roerbak vervolgens de spinazie, tot deze geslonken en warm is. Breng de spinazie op smaak met peper en zout.

Haal de pompoenblokjes uit de oven en voeg aan de ui toe. Voeg ook de vadouvan (of kerrie) kruiden toe. Doe het sinaasappelsap erbij en breng alles verder op smaak met peper en zout.

Serveer de geroosterde pompoen met de spinazie en rijst. Verdeel er de plakjes halloumi, cashewnoten, verse munt en Griekse yoghurt over.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tip