Ingrediënt: knoflook (62)

Yes, I'm back! Sinds de kerst had ik geen nieuwe recepten meer gepubliceerd, maar het begint weer te 'borrelen' en inmiddels heb ik al weer een aantal nieuwe recepten gekookt. Vandaag heb ik een heerlijk recept voor Surinaamse zuurkool voor je. Hopelijk helpt dat om deze saaie januarimaand door te komen! Eindeloos lang duurt die maand altijd vind ik. Het voorjaar is nog ver weg, buiten is het koud, mijn huid is ontzettend bleek en mijn haar slap. Het is een wonder dat Renko mij ooit het hof maakte in januari, haha. Voor nu duiken...

De laatste tijd ga ik vaak naar de markt om groenten en fruit te halen. Dat bevalt goed, want het aanbod is er groter dan in de supermarkt. Zo zag ik al een aantal weken een bak gevuld met prachtige koolrabi's liggen (niet te verwarren met koolraap, dat smaakt echt heel anders). Een groente die, onterecht, een beetje in de vergetelheid is geraakt. Er ging een mooie koolrabi mee in mijn mandje en thuis keek ik op internet hoe je zo'n koolrabi zoal kunt bereiden. Zo bleek dat je koolrabi goed rauw kunt eten als carpaccio.Carpaccio...

Vandaag luid ik de kerstperiode op De Wereld op je Bord echt in. Lang verwacht, eindelijk gekomen! ;) Hoewel de Sint nog in het land is, vind ik dat we al best wat inspiratie voor de kerstdagen op kunnen doen. En ook al kan je uiteindelijk in 2 dagen helemaal niet zo heel veel eten, toch kopen we met z'n allen massaal kerstkookboeken, kooktijdschriften en scrollen we het hele internet af op zoek naar lekkere recepten. Ik maak me er ook schuldig aan hoor! Het is toch heerlijk om je te verlekkeren aan al die fantastische kerstrecepten...

We zitten nog maar net in de Sinterklaastijd, maar ik begin gewoon vast met een kerstrecept! Een niet al te kerstig kerstrecept voor pastinaaksoep (volg je me nog?), waardoor je deze soep eigenlijk de hele herfst en winter door kunt eten. Ik maak heel vaak soep door groenten te koken en vervolgens te pureren. Deze pastinaaksoep is wel net even wat luxer en specialer door de toevoeging van appel, sherry en amandelen.Pastinaak is een zogenaamde 'vergeten groente' die inmiddels gelukkig niet meer zo heel vergeten is. Ik zie...

Het gerecht van vandaag is er eentje in de categorie 'recepten zonder poespas'. What you see is what you get. Aardappels met kip dus! Wel hele lekkere aardappels met kip, er gaat namelijk flink wat knoflook en citroensap bij. Daardoor is deze ovenschotel met kip, aardappel en citroen absoluut niet saai. Het is een populair alledaags recept in Syrië, al weet ik niet hoe dat zit nu het land zo verscheurd wordt door oorlog.De voorbereidingen voor deze ovenschotel heb je in een handomdraai gedaan. In slechts 10 minuten staat...

De Indiase keuken is bij uitstek geschikt om vegetarische (en vegan) gerechten te maken, zonder dat je het vlees ook maar enigszins mist. Een aantal bevolkingsgroepen in India eet van oudsher vegetarisch (meestal om religieuze redenen) en daarom is vegetarisch eten daar veel meer en al veel langer ingeburgerd dan bij ons. Met de fantastische kruiden en specerijen waarmee ze in India koken is oneindig veel variatie mogelijk en kun je geweldige vegetarische maaltijden bereiden.Vandaag krijgen jullie het recept voor een vegetarische...

Tip